Devamsızlık geç yazılabilir mi?

AhmakAhmad

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Okuduğum lisenin yönetimi Bi avuç ahmaktan oluşuyor. Kimi zaman devamsızlık giriyorlar kimi zaman girmiyorlar. Sorum şu; Sınavlar artık bitti dersler de boş geçiyor. Okula bugün gitmedim ve yok yazılmadım daha gitmeyi de düşünmüyorum ama bir gün aniden tüm devamsızlıkları girerlerse diye korkuyorum. Böyle bir hakları var mı? Sonuçta öğrenciyi kandırmak oluyor bu değil mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
(1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

Eğer belirtilen sürenin dışındaysa geç yazmama hakkına sahipler. Bir ders yok yazılırsan da yarım gün olarak geçiyor.

Devamsızlıkları sonrada giriyor olabilirler. Bir gün aniden girebilirler. Ahmaklık seviyelerine göre sizi sınıfta da bırakabilirler. Bir bahane bulup konuşabilirsin müdür yardımcısıyla yada ailene söyle onlar görüşsün.

Beni 12.sınıfta gitmediğim günün devamsızlığını 1 ay sonra yazmışlardı.
Eğer belirtilen sürenin dışındaysa geç yazmama hakkına sahipler. Bir ders yok yazılırsan da yarım gün olarak geçiyor.

Hocam siz öğretmenmişsiniz sanırsam. Bir sorum olacaktı, mesela 2 Ocakta okula gitmedim 2 Ocakta yaptığım devamsızlık 2 şubatta yazılabilir mi? Böyle bir hakları var mı? 12. sınıfta yaşamıştım böyle bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı