Dileçke ile bunu azaltırsın ama tamamını silemezsin. Ben ayağımı kırmıştım 30 gün raporlu 15 gün raporsuz devamsızlık yapmıştım, bir dilekçe ile özürsüz devamsızlığı 6 güne indirmiştim. Fakat velinin okula gelmesi ve durumu izah etmesi gerekiyor.
Velin bu ay içinde yaptığın tüm özürsüz devamsızlıkları dilekçe ile özürsüzden özürlüye çevirebilir. Şu an mesela benim 16 gün özürsüz olmalıydı, ama şu an 10 özürsüz 6 özürlü.
Özel okuldaysan tarih - bilgi - aile isim ve imzasını boş bir kağıda yaz, okulda ki muhasebe ile ilgilenen kişiye ver. Öyle birisi yoksa müdüre verirsin, silerler.
Devamsızlıktan sonra 5 iş günü içersinde sildirmesi gerek eğer 5 günü geçtiyse silmiyorlar. Zaten özürsüz devamsızlıkta çok olmuş 11 gün silerler mi bilmiyorum 5 iş günü dolmadıysa şansın vardır ama biraz sorun çıkartılar çok devamsızlık yapmışsın zaten sınır 10 gün. Eğer silmezlerse geçmiş olsun sınıfta kalıyorsun.
Vallahi ben 8. sınıftayken 40 gün özürsüz, 17 gün özürlü devamsızlığım vardı.. 8 sene aynı okulda geçince ve 8 sene de mum gibi biri olunca geçirdiler sınıftan sağolsunlar.. Zaten ne olduysa 8. sınıfta oldu.. Depresyon, hastalıklar, kavgalar vs.
Yani her şey senin kişiliğine ve ailene bakıyor.. Ne kadar iyi biriysen ve müdür ile aynı siyasi görüşte isen (maalesef okullar da böyle işliyor.. ) geçiyorsun sınıftan hacı..