Devamsızlık not ortalamasını etkiler mi?

BilalÇağan

Hectopat
Daha fazla  
Üniversitedeyim dişçiye dolgu yaptırmaya gittiğim için bir dersten kalıyorum galiba. Ortalamamı nasıl etkiler bu çünkü başka bir dersi alttan almak yerine şartlı geçmeyi umuyordum ama devamsızlıktan dolayı notum girilmeyecek mi anlamadım. 6 kredi şu an bahsettiğim ders. O ders notu 0 olarak girilirse şartlı da gaçemem. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitedeyim dişçiye dolgu yaptırmaya gittiğim için bir dersten kalıyorum galiba. Ortalamamı nasıl etkiler bu çünkü başka bir dersi alttan almak yerine şartlı geçmeyi umuyordum ama devamsızlıktan dolayı notum girilmeyecek mi anlamadım. 6 kredi şu an bahsettiğim ders. O ders notu 0 olarak girilirse şartlı da gaçemem. Ne yapmam lazım?

Yıl sonu ortalaması ne kadar olması gerekiyor bilmiyorum üniversiteden üniversiteye değişiyor ama genelde alttan alırsın diye düşünüyorum.

Devamsızlıktan kalırsan, o dersin ortalaması ne olursa olsun FF, F gibi notlar düşer ve doğrudan o dersten 0 alırsınız. Ona göre ortalamanızı etkiler. Sonraki sene de alttan alırsınız.

Devamsızlıktan kalırsan, o dersin ortalaması ne olursa olsun ff, F gibi notlar düşer ve doğrudan o dersten 0 alırsınız. Ona göre ortalamanızı etkiler. Sonraki sene de alttan alırsınız.

Şu anki tek sıkıntım KYK'mın kesilmesi ortalamam 3 civarında şu an ama mat 0 girilirse bursum kesilir. Derse mi 0 girilir finale mi?

@BilalÇağan, Ekim ayı YÖKSİS verilerine göre genel not ortalamanız 2.00 altına düşerse bursunuz kesilir, alttan dersinizin olması bursunuzun kesilmesine sebep olmaz.

@BilalÇağan, Ekim ayı yöksis verilerine göre genel not ortalamanız 2.00 altına düşerse bursunuz kesilir, alttan dersinizin olması bursunuzun kesilmesine sebep olmaz.

Galiba devamsızlıktan kaldığın zaman sınav haftası başlamadan önce obise direkt F giriliyormuş. Bende şu an öyle bir şey gözükmediği için hoca tolare etti galiba 1 devamsızlığımı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı