Devamsızlık silinir mi?

mert4568

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle ben yaklaşık 1 aydır falan hastaneye hasta olduğum için gidiyorum randevu vs. ve bir sene daha önceden sınıfta kaldım ve bu sene 11. sınıfım ve yeni sistem vs geldi biliyorsunuz. Şimdi benim devamsızlığım özürsüz 13.5 özürlü ise 13 gün şimdi ben velim ile okula dilekçe vereceğim ama özürlüye geçiriyor dilekçeler. Biliyorsunuz özürsüzün 6 gününü özürlüye geçirince 19 gün özürlü devamsızlığım olacak ve 7.5 gün özürsüz devamsızlığım olacak ve bu devamsızlık fazla hasta vs. bile olmuş olsam zorla okula gitmek durumunda kalacağım. Benim size sorum ise şu velim ile birlikte okula gitsem durumu böyle açıklasam size anlattığım gibi kalıcı olarak devamsızlığımı silebilirlerdi. Çünkü cidden bu sene son hakkım örgün olarak bende riske atmak istemiyorum açıkçası durumu anlatsam kalıcı devamsızlıklarımın hepsini değil de sıkıntı oluşturmayacak kadarını silerler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Silme yetileri var, devamsızlıklarınızı "izinli" olarak gösterip iki devamsızlık türüne de sokmayabilirler hatta direkt silebilirler de lakin bunu yapmak zorunda değiller. Zaten bir sene kalmış öğrenciye de zaten o kadar anlayış göstermeyebilirler. Ha yapsalar bile büyük ihtimalle şu an değil sene sonunda yaparlar. Çünkü eğer şu an silerlerse yine o devamsızlık hakkını kullanırsınız ama sene sonuna kadar sizi arada derede bırakıp okula gelmenizi sağlarlar büyük ihtimalle.

Arkadaşlar öncelikle ben yaklaşık 1 aydır falan hastaneye hasta olduğum için gidiyorum randevu vs. ve bir sene daha önceden sınıfta kaldım ve bu sene 11. sınıfım ve yeni sistem vs geldi biliyorsunuz. Şimdi benim devamsızlığım özürsüz 13.5 özürlü ise 13 gün şimdi ben velim ile okula dilekçe vereceğim ama özürlüye geçiriyor dilekçeler. Biliyorsunuz özürsüzün 6 gününü özürlüye geçirince 19 gün özürlü devamsızlığım olacak ve 7.5 gün özürsüz devamsızlığım olacak ve bu devamsızlık fazla hasta vs. bile olmuş olsam zorla okula gitmek durumunda kalacağım. Benim size sorum ise şu velim ile birlikte okula gitsem durumu böyle açıklasam size anlattığım gibi kalıcı olarak devamsızlığımı silebilirlerdi. Çünkü cidden bu sene son hakkım örgün olarak bende riske atmak istemiyorum açıkçası durumu anlatsam kalıcı devamsızlıklarımın hepsini değil de sıkıntı oluşturmayacak kadarını silerler mi?

Hocam öncelikle merhaba 4 gün daha yok yazılırsan sınıfta kalıyorsun ayrıca 2 kere sınıfta kalınınca açıktan okumak zorunda kalınıyor onun dışında silinemez diye biliyorum yine de bir okul ile konuş müdür vicdanlı ise yardımcı olur onun dışında bir şey yapılamaz bence.

Merhaba, yazdiklarinizi okumadim kusura bakmayın. Konu başlığına göre cevap vereceğim. Eğer ki devamsızlığı siler veya özürsüzden özürlüye geçirirlerse doğru olmaz. Eğer MEB bu işlemi tespit ederse devamsızlığı silen kişi hakkında soruşturma açar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı