Devamsızlık silinir mi?

Okulun büyüklüğüne bağlı olarak kimse 500-1500 öğrencinin son 4 ayki devamsızlığını girmekle uğraşamaz. Bizim lisede 500 öğrenci var. 1 haftalık devamsızlık girmek bile aşırı aşırı uğraştırdığı için hoca girmiyor. Yüksek öğrenciliyse hiç giremez. Düz mantık 40 sınıf olsa 4 ayda 6000 tane yoklama kağıdı ediyor. Son günler sistem o kadar yavaş çalışıyor ki 2-3 saat öğrenci girilmediği oluyor. Geçen sene 2 gün boyunca devamsızlıklarımı sildiremedim. Her gittiğimde sistem açılmıyodu. 10 günde 6000 yoklama kağıdı girmek imkansız gibi geliyor.

Hocam hiç yazmadılar ki silmesinler, direkt yazmama ihtimali yok mu?

Direkt yazmama ihtimalini bilmiyorum, sonuçta o gün gelmemişsiniz. Tutanaklar tutuluyor. Yoklama kağıdı var. İşleme dökülmesi ve arşivlenmesi gerekiyor. İdare bu işi yapmazsa kendi başı ağrır.

Bizim müdür yardımcısı 4 aydır devamsızlıkları girmiyor. Hiç umursamıyor ben de herhalde hoca es geçiyor diye bayağı bir gelmedim. Okula son hafta yazacakmış hepsini eğer yazarsa sınıfta kalacağım ama günü gününe girmesi gerekmiyor mu? Ben devamsızlığımın kaç olduğunu bilmiyordum, silerler mi söyleseb.

Bu sorunun cevabı hayır silemezler isteselerde yapamazlar. Usülsüzlük sebebiyle haklarında işlem başlatılıyor otomatik olarak. Yüksek ihtimalle toplu gireceklerdir.
Not: Devamsızlıkların günü gününe girilme zorunluluğu yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı