Çözüldü Devamsızlıktan sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cobra Kai

Yoctopat
Daha fazla  
Raporlu olduğumuz gün sayısı kaçı geçerse sınıfta kalırız? Ya da kalmaz mıyız ? 7. sınıfa gidiyorum ve özürsüz devamsızlığım 9 gün, özürlü devamsızlığımda 8.5 gün.

Çözüm
@Recep_Bey öncelikle lisedeki hakkı söylüyorsunuz ve onu da yanlış söylüyorsunuz. Lisede tanınan devamsızlık hakkı özürsüz 10 gün, toplam devamsızlık da 30 gündür. Toplam devamsızlık hakkını aşmadığınız sürece de herhangi bir sınır bulunmuyor özürlü devamsızlık için.

Şimdi dediğim gibi konu sahibi arkadaş ortaokul öğrencisi, kategorisinden bunu anladım ve konuda da o şekilde belirtmiş. İlköğretim kurumları yönetmeliğine bakalım:

Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olduğu sürece sınıfta kalırsınız. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır belirtilmemiş.

Ortaokulda isen sıkma canını ama lisede ayvayı yedin. 5 Gün geç kalırsan takdir teşekkür yok.

Özürsüz 10 özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gün.
O kadar uzatıldı mı? İyiymiş bende liseli oldum yeni zor bayağı, ortaokula hiç benzemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep_Bey öncelikle lisedeki hakkı söylüyorsunuz ve onu da yanlış söylüyorsunuz. Lisede tanınan devamsızlık hakkı özürsüz 10 gün, toplam devamsızlık da 30 gündür. Toplam devamsızlık hakkını aşmadığınız sürece de herhangi bir sınır bulunmuyor özürlü devamsızlık için.

Şimdi dediğim gibi konu sahibi arkadaş ortaokul öğrencisi, kategorisinden bunu anladım ve konuda da o şekilde belirtmiş. İlköğretim kurumları yönetmeliğine bakalım:

Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olduğu sürece sınıfta kalırsınız. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır belirtilmemiş.

Çözüm
Eyvallah hocam bilmiyordum bizim okuldaki idare özürlü devamsızlık hakkını 20 gün diye bildirmişti. Lise ile aynı sandım.

Önemli değil, idareniz yanlış belirtmiş. Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 36 fıkra 5'e bakabilirsiniz. İlköğretim ve ortaöğretim yönetmeliği farklı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…