Deve idrarı hadisi gerçek mi?

Ayetlerin size bize göre yazılışları mı var hocam. Alimler ne alaka ? Alimler anlıyorsa bu kitapları biz okuyunca farklı anlamlandırmalar çıkıyor ise ortaya karışıklık oluyorsa bu kitap nasıl evrensel bir kitap olabilir ? Arkadaşın attığı ayetleri sizde atar mısınız ne farkı var konuyu yeni gördüm.

İlim bilim zaten budur. Tartıştığım kişilerin iddialarının asılsız ve temelsiz aşikardır. Bu temelsizliklerin kaynağı ahlak, vicdan, uyutulma veya uyanma, cahillik veya alimlik kavramlarının kendilerinde yeterli karşılıklarının olmayışı, altının ilimle doldurulmamasından kaynaklıdır. İslam dininin Araplık veya Türklerin Araplaştığı iddialarını yapay zekaya bile sorsanız size hatalı olduğunu açıklayabilecekken ilim ve bilimden bahsedip yapay zekaya bile sormaktan acizlik göstermeniz hayret verici.

Genel olarak yorum yapmadim, sen her seyi iddia etmisim gibi itham ettin. Evet bende kitap yazsam kendimi saglama alacak kurallar koymak isterim. Buna mi takildin?

Ayetlerin yazılış farkından değil arkadaşın paylaşırken ayetin üstünde ayet hakkında yorum yapmasından bahsediyordum. Ortaya karışık anlamlar çıkıyor veya sadece alimler anlıyor demek istemedim.

Genel olarak yorum yapmadim, sen her seyi iddia etmisim gibi itham ettin. Evet bende kitap yazsam kendimi saglama alacak kurallar koymak isterim. Buna mi takildin?
Evet, ona takıldım. Size de kelimelere takılmanızı, cümleleri anlamlarını bildiğiniz kelimelerle doldurarak kurmanızı tavsiye ediyorum. Ayetleri yorumlayacak bilgi birikimine sahip değilsiniz.

Ayetleri yorumlamaya ihtiyac yok. Basit dille yazilmistir çocuklarin bile anlayabilecegi kadar sigdir. Kendinizi kandirmaya devam edin.

Bakara 191.

Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kâfirlerin cezası böyledir!

Sımdı burada yazanların neyını anlamıyorsunuz? Mekke de senın dının sana benım dınım bana, medıne de kabıle guclendıkten sonra buldugunuz yerde oldurun. Ayı ıkıye boler ınsanlardan kacar. Ah ahhh.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…