GLOC44
Centipat
Daha fazla
Hocam sosyal hayatımı iyi kuran biriyim o konuda problem yok sadece rekabet ortamı olmadığı için birde hocaların ve öğrencilerin gevşekliğinden korkuyorumHocam ben de devlet okulu olan bir fen lisesinden mezun olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki eğer hedefiniz akademik başarıysa, çok iyi bir özel okula gitmediğiniz sürece mevcut lisenizde daha rahat edeceğinizi düşünüyorum. Benim okuduğum okulda da herkes inekti ve sportif faaliyet yoktu, spor salonu bile yoktu. Ama sosyal ortam yapayım diyorsanız özel okul fen lisesinden daha iyi olsa bile zengin züppe tipli çocuklara da dikkat etmeniz lazım. Yani gideceğiniz okula göre değişir cevabım. Bir de özel okulda not konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha düşük bu da OBP'nizi yükseltir. Proje okullarında sınavlar nispeten daha zor oluyor ve not şişirme olmuyor. Başta dediğim gibi kaliteli bir özel okula gitmeye elverecek bir bütçeye sahipseniz ve sosyal hayatınızdan fedakarlık etmek istemiyorsanız özel okul iyi bir tercih sizin için.