Devlet Fen Lisesi vs Özel Okul

Hocam ben de devlet okulu olan bir fen lisesinden mezun olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki eğer hedefiniz akademik başarıysa, çok iyi bir özel okula gitmediğiniz sürece mevcut lisenizde daha rahat edeceğinizi düşünüyorum. Benim okuduğum okulda da herkes inekti ve sportif faaliyet yoktu, spor salonu bile yoktu. Ama sosyal ortam yapayım diyorsanız özel okul fen lisesinden daha iyi olsa bile zengin züppe tipli çocuklara da dikkat etmeniz lazım. Yani gideceğiniz okula göre değişir cevabım. Bir de özel okulda not konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha düşük bu da OBP'nizi yükseltir. Proje okullarında sınavlar nispeten daha zor oluyor ve not şişirme olmuyor. Başta dediğim gibi kaliteli bir özel okula gitmeye elverecek bir bütçeye sahipseniz ve sosyal hayatınızdan fedakarlık etmek istemiyorsanız özel okul iyi bir tercih sizin için.
Hocam sosyal hayatımı iyi kuran biriyim o konuda problem yok sadece rekabet ortamı olmadığı için birde hocaların ve öğrencilerin gevşekliğinden korkuyorum

Hocam sosyal hayatımı iyi kuran biriyim o konuda problem yok sadece rekabet ortamı olmadığı için birde hocaların ve öğrencilerin gevşekliğinden korkuyorum
Bu sorun genellikle sırf okulu bitireyim mezun olayım diyip de iyi bir devlet lisesine puanı yetmediği için buraya gelen öğrencilerin olduğu özel okullarda oluyor. Öyle okullar zaten bildiğiniz üzere okul değil ticarethane. Okul ismi söylemeyeceğim ama eğitimin hakkını veren kalburüstü bir özel liseye geçerseniz bu sorunları yaşamazsınız. Tek kaygınız buysa ve bütçeniz yüksekse içiniz rahat olsun.

Sizin de dediğiniz gibi iyi bir devlet lisesindesiniz o yüzden özel okulların pek bir esprisi kalmıyor. Final güzel bir kurum, istiyorsan tabi ki de gidebilirsin ama alacağın eğitim konusunda fark olmaz büyük ihtimalle. Final, Sınav gibi kurumlar fazla sıkı çalışmak için ideal ona da lafım yok. Eğitim kalitesinde büyük ihtimalle bir fark olmayacağı için önermiyorum ama beni ders konusunda biraz sıksınlar derseniz gidebilirsiniz.

Sizin de dediğiniz gibi iyi bir devlet lisesindesiniz o yüzden özel okulların pek bir esprisi kalmıyor. Final güzel bir kurum, istiyorsan tabi ki de gidebilirsin ama alacağın eğitim konusunda fark olmaz büyük ihtimalle. Final, Sınav gibi kurumlar fazla sıkı çalışmak için ideal ona da lafım yok. Eğitim kalitesinde büyük ihtimalle bir fark olmayacağı için önermiyorum ama beni ders konusunda biraz sıksınlar derseniz gidebilirsiniz.
sıkmanın tersi serbestlik biraz akademik olarak sıkma olsun ona lafım yok iyide devlette sıkmanın yanında saçmalıklarda var zaten başarılı bir öğrenciye kazık gibi sınavlar bilişim resim gereksiz projeler devamsızlık vb…

sıkmanın tersi serbestlik biraz akademik olarak sıkma olsun ona lafım yok iyide devlette sıkmanın yanında saçmalıklarda var zaten başarılı bir öğrenciye kazık gibi sınavlar bilişim resim gereksiz projeler devamsızlık vb…
Final ve Sınav tarzı kurumlar öğrencileri ders çalıştırmaya yönelik okullar oldukları için diğer özellere kıyasla biraz daha sıkı olabiliyorlar ama devletle kıyaslayacak olursak biraz daha serbest olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı