Devlet kurumlarındaki eski bilgisayarlar ne oluyor?

GROCK59

Kilopat
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Duyduğuma göre devlet kurumlarındaki kullanılan PC'ler eskiyince veya arıza çıkardığında parçalar çok ucuz fiyata satılıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben belediyede staj yaptim. Hemen size anlatayim.

(Bizim ki sunucu odasindaydi)Belediyede ki eski kasalari veya kullanilmayan aletleri belediyenin depolarina goturulur. Ben sadece bunu biliyorum.

Duyduğuma göre devlet kurumlarındaki kullanılan PC'ler eskiyince veya arıza çıkardığında parçalar çok ucuz fiyata satılıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi ?
Valla abi bizdekiler hurdayı bekliyor. Zaten bir hayli eski sistemler Core 2 ya da Athlon x4 işlemcili sistemler.
Bozulan olunca da tamir ediliyor, öyle hemen satılmıyor.
Çünkü ödenek sıkıntılı her daim bilgisayar alacak parası olmuyor kurumların

Eski PC ler depo tarzı bir yerde muhafaza edilir. PC ler dışında boş tonerler bile dahil. Depo yükünün fazlasını aldığı zaman gereken birimlerle yazışmalar yapılır. Yapılan yazışmalar sonucu gelen bildiriye göre imha edilir veya merkez yönetim biriminde bu alanla ilgili kişiye araçla gönderilir. Gittiği yerde satıldığını duymadım veya görmedim.

Hurdaya çıkıyor genelde, eğer belli bir yere verilecekse kanun var tabii orasına girmeyeyim (ihaleye çıkıyor, başka okula gidiyor, yıllar sürüyor, vs vs.) , bi yere konuluyor belli bir süre sonra kullanılmazsa stokdan düşülüp hurdaya düşüyor. Her parça ayrılıyor, plastik, elektronik devre, vs vs. diye eritiliyor, veriliyor gibi bir çok durum var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı