Devlet yurdu ve özel yurt arasındaki farklar nelerdir?

deadfrezee07

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yaşadığım şehirden başka bi şehirde okumak istiyorum ama yurtlarda kalabilirim sanırım 11. sınıfım ben yurtlar nasıl yerler merak ediyorum gittiğim ortaokulda vardı bi yurt ama cemaat yurdu gibi bişeydi, dini kuranı öğrettiler iyi kötü hala aklımda bi yurda daha gittim lise 1 de o da aynı şekildeydi. Sadece 4 sorum var.

1- Bu yurtların Din eğitim vermeyen olanı var mıdır Cemaatsiz olanı yani biraz serbest olanı.
2- Devlet yurdu ve özel yurt arasında ne gibi farklar vardır hangisi daha serbesttir çünkü yaşım 19.
3- Bu Dershaneden temel liseye dönüşen liselerde yurt gibi kalabilinen yerler var mıdır ve de bu liseler ücretli mi olacak bi miktar falan ?
4- Yurtta okumanın zorluğu nedir yani herkes yapamazsın edemezsin diyor beni kararımdan vazgeçirmeye çalışıyor. Yani ben kararlıyım bayağı bu konuda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cemaat olmayan bi suru yurt var. Uni ye gidersen yurtta kalman senin icin avantaj olur cunku ozel eve cikmak cok zor(kira odemek,faturalar,apartmanda kalmak,komsular, ev icin esya, abonelikler,temizlik vb.). Eger arkadasin olursa iki kisilik bi oda secersiniz yaklasik olarak 5000 tl falan oluyo fiyatlari(sakaryada) ayrica servisi olur yemegi olur yemek olmasa bile kahvaltisi olur. Ben yurt oneririm.
Yurtta da yapamassan evde hic yapamassin. :)

1- Devlet yurtları biraz sıkıdır. Çok tavsiye etmem.
2- Devlet yurtlarında dini eğitim yoktur. Özel yurtlarda da biraz tarikat ilişkisi vardır.
3- Genelde FEM gibi dershanelerde olabiliyor.
4- Yurtta okumanın pek bir zorluğu yoktur. Bunu 4 sene Süleymancıların + Cemaatin yurtlarında kalmış birisi olarak söylüyorum. Evet Süleymancılar çok sıkar eder ama dini eğitim konusunda aşırı derecede hassastırlar. Siyasete pek karışmazlar. Cemaat yurtlarında da öğrenci sayısı bayağı azalmış bir vaziyette. Cemaat yurtlarında da genel olarak namaz kıldırılır ve sohbet gibi şeyler olur. Devletin yurtlarını pek bilmem ama İlim Yayma Yurdu gibi yurtlara bir göz atmanı tavsiye ederim.
Ayrıca yurt arkadaşlarla çok güzel olur. Yani arkadaş ortamın iyiyse yurtta hiç sıkılmazsın.

Sanırım devlet yurtlarında size zorla dediğiniz gibi dini şeyler veya başka şeyler öğretmiyorlar, serbest bırakıyorlar yani. Tabi ki özel yurtlarda da böyledir ama biraz araştırman lazım. Yurtta kalmak zordur. Ama arkadaşın varsa ikiniz bir aradayken sıkılmazsınız, bir şey gelirse başınıza dertlerinizi paylaşırsınız, ikiniz birbirinize göz kulak olursunuz. Eğer dini eğitim vermeyen bir yurtta kalmak istiyorsanız devlet yurduna gidebilirsiniz. Kuralları biraz katıdır, uymak zorunda kalırsınız. Araştırın belki özel yurtlarda vardır kuralları çok katı olmayan.

1- Çeşit çeşit yurt var.Bazı yurtlar çok serbest sana karışmıyorlar.
2- Özel yurt daha serbest olabilir ama seçtiğin yurda bağlı.
3-
4- Pek bir zorluğu yok yemek-temizlik-servis hizmeti verenler var.

Öncelikle cevaplarınız için sağolun ünv. öğrencisi olmadığım için bi yurtta kalmak istiyordum çünki pansiyonlar galiba ünv. alıorlar yaşımdan dolayıda kendimden kücüklerin arasında olucağımdan biraz daha serbest olmak istiyorum ama arkadaşlık konusunda sıkıntı çekmem cok çekingen sayılmam yani zaten 1-2 tanıdığım var gidiceğim yerde son olarak bir şey daha sormak istiyorum galiba devlet yurtları dini eğitim vermiyor ama hepsi mi yoksa gidip teker teker araştırmam mı lazım vereni vermeyeni bunları araştırmak için internet üzerinden bi site falan varmıdır ?

Birde fiyatları hakkında fikir verebilirmisiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı