Başlığı "Çalındığı iddia edilen paraların kullanımı nasıl engellenir ?" şeklinde koymuştum ama moderatör bu şekilde düzenlemiş. Bahsettiğin önlemler hakkaniyetli şekilde ülkemizde uygulanmıyor. Fakat bunlar dediğin gibi "önlem" ben önlemleri geçtim. Çünkü bu konular her ne kadar şuan araştırılmadığı için iddia olarak görünse de halkın bu kadar fakirleşmesinden devlete ödenen vergi, harç, ceza vb ödemelerin çok fazla artmasından da anlaşılıyor ki birileri gerçekten paraları götürüyor. Nepotizm hat safhasını çoktan geçti. Biz bir çok şeye ederinden çok çok fazla ödeme yaparken, bizler hayatımızdan, gençliğimizden, geleceğimizden, ailemizin rızkından daha bir çok şeyden ödünler verirken, enflasyonu, doları vs'i yetmezmiş gibi birde esnaf ç*kallıklarına(düzgün esnafları ayırarak) serbest piyasa adı altında çok fazla maruz kalırken birilerinin nepotizm ile tanıdıklarına servet aktarması ya da bir kulpunu bulup parayı götürmesi iddiaları bir süre sonra araştırıldığında gerçek olduğu ortaya çıkarsa fakat her şey kulpuna uydurulduğu için müdahale şansı olmazsa ki böyle olacağını düşünüyorum. Bu paraların kullanımının engellenmesi kafamı kurcalıyor. Yani bir kereye mahsus herkes elindeki parayı gelip devlete yani sisteme kaydettirecek. Akıl edebildiğim en iyi çözüm bu, iddialardaki paraları çalan varsa elindeki parayı bir şekilde işe yaramaz kılınması lazım.