Devre elemanı ismi

Onun bir bacağı kopmustu, bilgisayarciya goturdum oraya lehim yapti ici disina cikmadi. Anakart suan tetiklenmiyor, calisirken o parcaya dokundugumda bios donuyordu ve hicbir sekilde ssd veya hdd gormuyordu, ben bunu söksem acaba sata portu ve tetiklenme sorunu duzelir mi ?

Öyle ise gördüğüm şey lehim parçası ve bakkal lehimi gövdeye yapmış. Bacaklar ile gövde izole olmalıdır. Kısa devre edilmiş olduğu için şuan sistemin açılmıyor.

Sökersen yine aynı şey hiç bir yonga çalışmayacak. Sadece anakart açılır fanlar döner.

kristal o zaten dışı şaseye monte edilmesi gerekiyor ki zaten etmişler üzerindeki tel şase ile iletim sağlıyor birde oynayıp bacaklarının kopmasını engelliyor kristallerin etraftaki parazit ve frekanslardan etkilenmemesi için şaselenir
sökünce devre çalışmaz kesinlikle elleme ama bacak ve dış gövde kısa devre edilmiş onun öyle olmaması gerekiyor resimdeki gibi kondansatörler den sonra şaseye monte edilir direk edilmez bu sefer üzerindeki kristal değeri kadar salınım yapamaz devrede düzgün çalışmaz veya hiç çalışmaz oradaki lehimi ayırtırmalısınız

Dosya Ekleri

• F42D410A-9EBB-49A4-A912-37F45E8355F2.jpeg
    39,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…