Devre kartı tasarımı nasıl olmalı?

Makaleler
7
Merhaba. Yakın bir zamanda yapmayı düşündüğümüz bir projemiz var. Bu proje için bir karta ihtiyacımız var. ESP32, Arduino gibi kartlar temel prototip için yeterli olsa bile son ürün için güvenilir değil gibime geliyor ve bariz şekilde yetersiz kalıyor. Biz de kendi devre kartımızı hazırlamayı düşündük. Üzerine pıc mikrodenetleyici koyup üzerine kod yazıyorlardı gibi bir şeyler vardı. Ancak bu konuda sağlıklı bir eğitici kaynak bulamadım. Neden bahsetmek istediğimin anlaşıldığını düşünüyorum. Bu konuda bilgilerinizi paylaşır, beni aydınlatır ve yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Son ürün için kendi kartın daha iyi mikrodenetleyici seç kartı çiz kodla gömülü sistemler PCB tasarımına bak kaynak bulmak için çip üreticisinin sitesi forumlar işine yarar.

PCB tasarlamak basit bir işlem değildir. Sonrasında bir de PCB'yi ürettirmeniz, komponentleri tedarik etmeniz ve dizgi işlemi yapmanız/yaptırmanız gerekir. Kod yazmak gibi YouTube'dan izlenerek yapılabileceğini düşünmüyorum. Ha çok basit bir devre yapacaksanız o zaman YouTube videoları işinizi görecektir. Fakat belli bir iş yapan spesifik bir kart tasarımından bahsediyorsanız tahmin ettiğiniz gibi olmaz. Projenizin tarihi de yakınsa zaten hiç bilmeden yapmanız imkansız. Ya işi birine verin ya da çok uzun zamanınız varsa araştırmalara başlayın.

Not: PCB ayrı bir iş gömülü yazılım ayrı bir iş. İkisinde de uzman birini bulmak daha da zordur ama dediğim gibi ürün basit bir şey ise birini bulmanız ya da kendiniz yapmanız da göreceli daha basit olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…