Devredeki gizli konumlandırılmış tuşun görevi nedir?

Della.dd

Decipat
Daha fazla  

Tam AUX girişinin altında gövdesi beyaz ucu siyah olan bir tuş var fark ettiyseniz. Bu anakart benim Bluetooth speakerımın anakartı Type-C soketi sıkıntı cıkardıgı için sökmüştüm. Bu tuşu sökünce fark ettim böyle bir tuşun varlığından haberim yoktu. Bu aynı olay farklı bir hoparlörümde daha yaşadım. Görevi ne?

Üzerine basılınca buton anahtarı gibi yaylanmayıp içine çökülmüş (sabit) olarak kalıyorsa ses çıkış özellikleriyle ilgili direncin devreye alınıp çıkarılması şeklinde ses çıkış özellikleri alternatifi olabilir. Yani bu bluetooth hoparlörün ses çıkış tonunun çok hassas ses çıkış ayarı (seçeneği) şeklindedir kendi düşünceme göre Kolay gelsin.

Hayır basınca geri itiyor push button yani.

Jack takılı mı değil mi onu anlamak için kullanmışlar. Çok bir olayı yok.

O zaman bir resetleme düğmesi görevlidir, başka bir amaçla konulmuş olamaz.
Az sonra hoparlörü açıp bakayım. Bir şarkı çalarken basayım reset mi atacak ne olacak. Bu arada altında 4 tane direnç 1 tane de diyot konumlandırılmış.

Az sonra hoparlörü açıp bakayım. Bir şarkı çalarken basayım reset mi atacak ne olacak. Bu arada altında 4 tane direnç 1 tane de diyot konumlandırılmış.
Reset sanırım. Basınca kapanıyor ve geri açıyorum aynı döngü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…