Devrelerinde oksitleme olan hard disk bilgisayara bağlansa sorun olur mu?

JonTurk06

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bilgisayara baglı olan 1'i SSD 2 tane HDD olmak üzere 3 disk var. Bunlardan birinin durumu çok kötü programdan baktıgımda 1245 tane bozuk sektör gözüküyor. Hiçbir şey yapmazsam sıkıntı yok ama bu diskte bir dosya açmaya çalıştıgımda ya da bir şey yüklemeye çalıştıgımda sürekli baglantısı kopup tekrar baglanıyor bilgisayara. Bende bunu çıkartıp elimdeki eski HDD'lerden birini takmak istiyorum, altta fotografını koydugum HDD rafta dura dura devrelerinde oksitleme oldu galiba, fotografda gözüküyordur. Ben bunu bilgisayara taksam bir sıkıntı olur mu? Bilgisayarın diger parçalarına bir zarar verir mi yoksa hiç takmayayım mı?

20220906_202423.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim resimleri vb koyduğum 12 yıllık HDD de bu şekilde ve hala çalışıyor. Bir sorun olma diye düşünüyorum.

1998 yılından kalma Harddisk'e sahibim. Onun devreleri sizinkinden daha kötü ancak hala çalışıyor. Oksitlenme dediğin bakırın oksijenle tepkimeye girmesi sonucu ortaya çıkar. Bir çeşit yanma şeklidir. Ancak metalin metallik özelliklerine zarar vermez.

Vereceğim öneri saçma olabilir ama kalaylatabilirsiniz.

1998 yılından kalma Harddisk'e sahibim. Onun devreleri sizinkinden daha kötü ancak hala çalışıyor. Oksitlenme dediğin bakırın oksijenle tepkimeye girmesi sonucu ortaya çıkar. Bir çeşit yanma şeklidir. Ancak metalin metallik özelliklerine zarar vermez.

Vereceğim öneri saçma olabilir ama kalaylatabilirsiniz.
Bu fotografdaki diski yanlış hatırlamıyorsam çalışan bir bilgisayardan söküp rafa koymuştum çalışırkende böylemiydi yoksa sonradan mı böyle oldu bilmiyorum. Elimde bu diskten de eski başka bir disk var önce onu bir deneyim oda sıkıntı yaratıyorsa mecbur bu arkadaşı deneyecegim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı