Dexter New Blood ilk bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

7 Kasım itibari ile Dexter New Blood yani 9. sezon 1. bölüm yayınladı. Türkiye`de ise resmi olarak 8 Kasım da BeIN Connect`te yayınlanacak. Ben ilk bölümü gayet iyi buldum. Sizin ilk bölüm hakkındaki düşüncelerinizi neler merak ediyorum.

Bu arada unutmadan @Ali Güngör abi yeni sezonun ilk bölümünü izledi mi onu da merak ettim. Çok eski konuda yeni sezonu beklediğini de dile getirmişti kendisi.

İlk bölümde Dexter Morgan yani yeni adı ile karakterimiz Jim Limdeys Iron Lake adındaki küçük kasabada yeni hayatı ile başlıyor. Hem kasabadaki insanları hem de Dexter ın yeni rutin hayatını orta seyirde tanıyoruz. Dexter kendisinin de dediği gibi ben gelişen bir canavarım tanımının hakkını vererek bu sezonda daha çok insani duygular barındıracağını gösteriyor. İlk bölümde kimlerin ölecek kimin baş katil olacağını tahmin etmek zor değil gibi. Öncelikle barda ki yeni öğrenci kızımız ve şerif hatunumuzun kız kardeşi ilk kurbanlar olacak gibi. Daha sorasında baş düşmanımız kesinlikle petrol zengini ve bolca koruması olan iş adamı. Traillerde yanlış anlamadıysam kurbanlarını tırına alıp öldüren bir katilimizin daha olcağını düşünüyorum. Yeni iç sesimizin Debra Morgan olması gayet iyi olmuş ben onun yanında Brian Moser`ı da beklerdim. İki zıt karakterin Dexter`ın iç dünyasında çatışması hoş olurdu. Son olarak ilk bölümde bazı mantık hataları mevcut. Harrison Dexter ı nasıl eliyle koymuş gibi buldu ve bölümün son sahnesinde Dexter nasıl arkasında kanıt bıraktı. Anlıyoruz 10 yıldır hiç avlanmadın ama bunu da unutmazsın herhalde. (Daha önce ki fragmanlarda bu kanıtları gizlediği gösteriliyor. Yani merak etmeyin bundan bir şey çıkmaz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hanım Dexter'ı izlemedi, bu yüzden muhtemelen birlikte baştan bir başlamamız gerekecek. Dexter'ın mizahını özlemiştim süper oldu yeniden gelmesi.

Diziyi bir daha baştan izleyince insanı hala şaşırtabiliyor. Siz sanırsam 2013'den beri hiç tekrar izlemediniz. Yeniden başladığınız zaman bazı sahneler ilk izlendiği gün gibi insanı şaşırtacak. O zaman keyifli seyirler diyelim.

Yıllar sonra Dexter'ı görmek çok keyifliydi fakat final çok basit ve kötüydü. Üyelik almaya değmez bence.
Evet, değmez kesinlikle. Final yapmayı beceremiyorlar nedense. Koskoca Dexter'ın sonu bu kadar basit olamaz diye kendimden emin bir şekilde izlerken şoka uğradım. Ama Harrison'ın da dizisi gelecekmiş gibi hissediyorum. Sonu çok açık şekilde bitti çünkü.

Koca bir senaryoyu çöpe atmışlar. O milyarder adamla ilgili en başta planları vardı. Sanki aceleye gelmiş gibi o adamı silip erkenden final yaptılar. Sanırsam şirket iki çöp final ile hayranlarını bilerek sinirlendirmek istiyor gibi. İlk 9 bölüm iyiydi. Her ne kadar mantık hataları ve zorlamalar olmasına rağmen.
Angelanın Harrison u öğrenmesi ve iki Google araması ile koca davayı çözmesi aşırı zorlama olmuş. İlla ki hikayeyi bitirmek istiyorlarsa bunu zamana yayarak ve senaryoya daha iyi yedirerek yapabilirlerdi. Ayrıca finalde Dexter ın Logan ı öldürmesi tamamiyle karakterine aykırı. Dexter hiçbir zaman nefsi müdafa ya da sınırları çok zorlanmadığı halde masum birini kendi öldürmedi. Bunun son anda senaryoya eklenerek "AAA Dexter masum birini öldürdü. Ölmeyi hak ediyor!" havası oluşturmak istediği için senaryoya eklendiğini düşünüyorum. Bundan sonra aşırı Sürpriz olmazsa Dexter artık yok. Aslında tam kalbinden vurulmadı ve olayların sonrası açık bırakıldı bilemiyorum ama yapımcı ile yapılan raportaja göre Micheal C. Hall bu senaryoyu bilerek oynamayı kabul etmiş.

O kadar fazla mantık hatası var ki en basiti aklıma şu geliyor: Eğer son sahnede Logan'ı öldürdüm demek yerine bayıltmak için yumruk attım, o yüzden yüzümde kan var dese ne olurdu acaba? Ayrıca silahın geri tepmesini zerre kadar hissetmeyen Harrison'a da buradan selam olsun.

[SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER]
En basitinden öldürmek yerine bayıltabilirdi ki onuda aynı şekilde yapmışlığı var. Dexter gibi bir karakterin bu şekilde ölmesi bence saçma. Eldeki kanıtların hiçbiri Dexter ı ne adını unuttuğum herifin oğlunu öldürdüğünü nede Liman Koyu Kasabı seri katili olduğunu isbat edebilirdi. Sonra salsalar bir süre polislerden kaçış vb. yine iyi hikaye ortaya çıkardı ama göz göre göre batırdılar. Ben şunuda söylim bana göre Dexter ile misal Breaking Bad gerçekçilik yada senaryo işleyişi olarak karşılaştırılması zor yapımlar ancak şuna eminim ki Dexter gibi bir karakteri seven, onu kendi yerine koyan kişi sayısı ile Walter ı seven, sempati duyan kişi sayısı karşılaştırılamaz. Kısaca Dexter gibi kendine baya özgü bir karakter televizyon dünyasında karşımıza zor çıkar. Belki diğer sezon olursa ve Debra nın yerine geçerse ben sırf hatırası olduğu için izlerim ama bunu herkes yapmaz. Keşke final bölümünü göremeseydimde Dexter karakteri benim için zirvede kalsaydı demiyorda değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…