Merhabalar, bugün benim ilk eğitim amaçlı konu paylaşımımdır. Her neyse konumuza geçelim.
Bugünkü dersimiz FxSound Enchancer yapımcısı/yazılımcısı olan ürettiği "DFX Audiuo Enchancer" adlı programı/yazılımı inceleyeceğiz.
Program ses algıladığında:
"Effects" bölümü
Fidelity:
Bu effekt, veri sıkıştırma algoritmaları kullanarak sesin boğuk çıkmasını sağlıyor. Böylece seste eksik olan frekans harmonileri yeniden oluşturulmuş oluyor. Harmonik restorasyon, kodlama işlemi sırasında, yüksek frekansları dikkatlice sentezleyen ve eksik hormonilerin yerine yerleştiren patent bekleyen teknoloji kullanılarak gerçekleştiriliyor.
HyperBass:
Bu effekt müzik dosyalarınıza derin ve zengin bir bas ekliyor. DFX bunu yaparken dikkatlice düşük frekanslı harmonileri yeniden oluşturuyor. DFX, hoparlörlerinizin fiziksel sınırlarını zorlamadan, onlara ek yük getirmeden ve güç tüketimini arttırmadan bunu yapıyor. HyperBass, herhangi bir müzik sisteminin bas performansını gerçekten arttırıyor.
Dynamic Boost:
Bu effekt, seslerinizin kalitesini bozmadan sesin iki kat daha fazla çıkmasını sağlıyor.
Ambience:
Bu effekt, yerleşik hoparlörlerde veya zayıf müzik sistemlerinde eksik olan stereo ses ihtiyacını karşılıyor.
3D Surround Sound:
Demo versiyonda olmayan bu özellik ise en önemli özellik. Seslerinize şaşırtıcı bir derinlik ekliyor. 3D Surround özelliği tabiri caizse sizi müziğin içine koyuyor. 3D Surround, 2 hoparlörlü sistemlerini veya küçük PC hoparlör sistemlerini genişletiyor ve zenginleştiriyor. Ayrıca bu effekt, Surround Sound sistemleriyle tam uyumludur. "
[Alıntıdır!]
- "Effects" bölümünde bu özellikleri uygulamınızı
tavsiye ederim.
- Fıdelıty: 8'e getiriniz.
- Ambıence: 8'e getiriniz.
- 3D Surround: 8'e getiriniz.
- Dynamıc boost: 8'e getiriniz.
- Bass: 10'a getiriniz.
]3D Surround bölümünü açmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Şarkının ritmini ve sesin gidişatını değiştirebiliyor.*
Yuvarlak başlıklı kısımları sürükleyin. Yoksa özellikler aktif olmaz. Tıklayarak çalışmayın yoksa başarısız olur. Örnek: Bass bölümünde 5'desiniz 10'a getirmek istediniz ve tıkladınız fakat sonuna getirmenize rağmen 5'te gösteriyor.*
EQ (Equalizer)
*(EQ) Equalizer bölümüne dokunmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Sonuçta sesin frekans ayarlarıyla oynamış oluyorsunuz. Ayarlarıyla oynarsanız olacaklar; sesin yavaşlaması, kalınlaşması, incelmesi.
Notlar:
- Programı kurarken ses sürücüsü veya kendi yazılımını yükletebilir. Yükle deyin.
- Program 6 gün 24 saat boyunca bedava. Ben serial key girdiğimden dolayı premium kullanıyorum normalde. (Kesinlikle destek veya başka bir şey vermiyorum. Vereceğim program crackli felan değildir. Zaten forumumuzun Adminlerinin kesinlikle yasakladığı bir şeydir bu.)
- Çoğunuzun kesinlikle ve kesinlikle %100 işe yarayacağı bir programdır. Kulaklıklarda daha rahat şekilde anlaşılabilecek fark vardır. Kulaklık veya hoparlör fark etmiyor.
Kolay gelsin. İyi forumlar =)