dGPU ile MSHYBRİD arasındaki performans farkı

mustafa31232

Megapat
Daha fazla  
Selam dostlar, YouTube üzerinde bu tip bir içerik göremediğim için kendim içerik hazırladım. Montajlama konusunda çok yetenekli değilim ondan dolayı kusuruma bakmayın.
Not: Kendi içeriğimizi paylaşmak yasak mı değil mi açıkçası bilmiyorum. Benim amacım reklam yapmak veya takipçi kazanmak değil. YouTube üzerinde böyle bir eksik gördüm detaylı şekilde video hazırlayıp paylaştım. Bu tip bir sorusu olan kişi izleyip veya okuyup bilgi edinsin diye.
Videomun linki buraya paylaşayım izlemek istemeyenler içinde detayını anlatayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izlemek istemeyenler için detaylı yazı.

Selamlar dostlar, videomda Monster Tulpar T7 V21.7 model bilgisayarımda BIOS üzerinden "Switchable Graphics" kısmından ayarlanabilen dGPU ve MSHYBRID ayarlarının arasındaki farkları Oyun testi yaparak sizlere göstermek istedim. dGPU ve MSHYBRID ayarlarını sizlere kısaca anlatmam gerekirse.
dGPU (dedicated GPU): Dizüstünüzde bulunan sadece güçlü ekran kartını çalıştırmayı sağlayan bir ayar.
MSHYBRID: Hem Intel ekran kartını hem de diğer ekran kartını kullanmayı sağlar. Mesela basit oyun oynarsınız Intel ekran kartı çalışır ağır oyun oynarsınız NVIDIA veya AMD ekran kartı çalışır. Lakin bu ayar dGPU ayarına göre hem gecikmeye hem de FPS kaybına sebep oluyor. Bu videoyu çekerken NVIDIA Shadow Play özelliği ile ekran kaydı aldığım için birkaç FPS kaybım var bunu unutmayınız (mesela videoda CS:GO testinde 294 FPS verirken video çekmeden yaptığım testte 305 FPS verdi)
Test sırasında aynı oyunların grafik ayarları aynı şekilde ve QHD çözünürlükte test yaptım.

MSHYBRID vs dGPU arasındaki değişimi sizlere yazayım son olarak.

Not: Ortalama FPS değerleri üzerinden yazacağımı belirtmek isterim 1% 0.1% Max ve minimum FPS değerlerini videodan izlemenizi öneririm.

MSHYBRID - dGPU - Fark
BF 5: 60 - 65 - %8.34
Black Mesa: %28.57
CS:GO: %11, 45
Dirt 4: %10, 67
Doom: %7.09
ETS 2: %5.09
F1: %21.52
Far Cry 5: %3, 66
Forza Horizon 4: %2, 56
GTA 5: %21, 43
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege: %5
Valorant: %123

Bazı oyunlarda Benchmark testi olmadığı için sabit durdum. Sebebi ise oyunu oynarsam eşit bir karşılaştırma olmaz. Mesela birisinde bomba patlar ötekinde patlamaz. Bu durumda adil bir karşılaştırma olmaz. Oyunlarda sabit durmamın sebebi budur.

Monster Tulpar T7 V21.7
RTX 3060 (130W)
i7 11800H
16 GB 3200MHz
512 GB M.2 SSD
Herhangi bir undervolt veya overclock yapılmamıştır.

Videomu izleyen izlemeyen herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…