Merhaba arkadaşlar eGPU aparatım hâlâ gelmedi eBay'den almıştım ama satıcı bana dönüş yaparak böyle bir sıkıntı olabileceğini ve endişe etmemem gerektiğini belirten bir posta attı.
Neyse bunlar detaylar. Ama benim gibi bir adam hiç boş durur mu?
DSDT patch ile dGPU devre dışı bırakmayı başardım zirâ amacım zaten eGPU olayını Hackintosh'a taşımaktı.
Ama hazır hızımı almışken bios unlock ile modlanmış Bios ayarlarına da ulaşıp dGPU'yu da devre dışı bırakmak istedim. Yeni Bios'u DOS üzerinden yazdırmayı da başardım. Lâkin birçok ayar değiştirmeme rağmen iGPU'yu kazara devre dışı bırakıp siyah ekran ile başbaşa kalmaktan da korkuyorum. Kahramanlıkta bir yere kadar dimi ya :-D
Şimdi kafama ister istemez bir kaç soru hâli ile takıldı
Yardımcı olursanız sevinirim. Bu konuda başarılı olabilirsem bir video paylaşımı da yapacağım 
1) dGPU her Laptop da Bios üzerinden devre dışı bırakılamıyor mu?
2) Bırakılabiliyorsa; bios mod için hangi ayar-lar'ın değiştirilmesi gerekiyor, yada bir ayar mı eklenmesi gerekiyor?
Saygılar.
Laptop : MSI GE70 2PE
Bios : AMI UEFI 2014
DSDT patch ile dGPU devre dışı bırakmayı başardım zirâ amacım zaten eGPU olayını Hackintosh'a taşımaktı.
Ama hazır hızımı almışken bios unlock ile modlanmış Bios ayarlarına da ulaşıp dGPU'yu da devre dışı bırakmak istedim. Yeni Bios'u DOS üzerinden yazdırmayı da başardım. Lâkin birçok ayar değiştirmeme rağmen iGPU'yu kazara devre dışı bırakıp siyah ekran ile başbaşa kalmaktan da korkuyorum. Kahramanlıkta bir yere kadar dimi ya :-D
Şimdi kafama ister istemez bir kaç soru hâli ile takıldı
1) dGPU her Laptop da Bios üzerinden devre dışı bırakılamıyor mu?
2) Bırakılabiliyorsa; bios mod için hangi ayar-lar'ın değiştirilmesi gerekiyor, yada bir ayar mı eklenmesi gerekiyor?
Saygılar.
Merhaba arkadaşlar eGPU aparatım hâlâ gelmedi eBay'den almıştım ama satıcı bana dönüş yaparak böyle bir sıkıntı olabileceğini ve endişe etmemem gerektiğini belirten bir posta attı.
Şimdi kafama ister istemez bir kaç soru hâli ile takıldıYardımcı olursanız sevinirim. Bu konuda başarılı olabilirsem bir video paylaşımı da yapacağım
1) dGPU her Laptop da Unlock Bios üzerinden devre dışı bırakılamıyor mu?
Saygılar.
Son düzenleyen: Moderatör: