DGS AÖF geçiş KYK kredi devam eder mi?

Makaleler
2
Merhabalar DGS ile AÖF YBS geçmek istiyorum. Şimdiye kadar KYK kredi yatmıyor. DGS ile AÖF kazanırsam kredim devam eder mi? DGS ile geçiş yapılırsa devam ediyor ama AÖF okuyanlara KYK kredi veya burs verilmiyor. DGS ile AÖF geçersem kesin olarak kredi ödemesi bitmiş olur mu?

2 yıllık ön lisans programı okurken burs veya kredi aldıysanız ve DGS ile lisans programa geçiş yaptıysanız KYK yönetmeliğinde şu ibare yer almaktadır: “Önlisansta kredi/burs alan öğrenciler sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde kredi/burs almaya devam ederler.” Yani bu öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek yoktur. Ancak lisans bitimi sonrasında yüksek lisans ve doktora eğitiminiz döneminde burs/kredi almak istiyorsanız yeniden başvuru yapmanız gerekecektir.

Böyle bir şey buldum da AÖF ile ilgili bir şey yazmıyor. Sanırsam sıkıntı olmuyor.

2 yıllık ön lisans programı okurken burs veya kredi aldıysanız ve DGS ile lisans programa geçiş yaptıysanız KYK yönetmeliğinde şu ibare yer almaktadır: “önlisansta kredi/burs alan öğrenciler sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde kredi/burs almaya devam ederler.” yani bu öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek yoktur. Ancak lisans bitimi sonrasında yüksek lisans ve doktora eğitiminiz döneminde burs/kredi almak istiyorsanız yeniden başvuru yapmanız gerekecektir.

Böyle bir şey buldum da AÖF ile ilgili bir şey yazmıyor. Sanırsam sıkıntı olmuyor.

Bunu ben de baktım ama AÖF ile bilgi yazmıyor. Bakalım göreceğiz o zaman buraya yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı