Sanırsam eşit ağırlık tarafındasınız. Ben matematik tarafı için birkaç tavsiyede bulunabilirim:
YouTube kanallları:
Gerçel Matematik
Kazım İncebacak
Kaynak olarak:
Karekök.
Yargı.
Tasarı.
Yediiklim.
İntibak.
Aaa! bende bilgisayar mühendisliği kazandım bu sene. Hem Türkçe hem Matematik beni çok zorlardı ben matematik odaklı hazırlandım. Eğer geometri tarafın eksikse daha çok oraya yönelmeni tavsiye ederim. Sana en çok puan getiren soruların sıralaması Geometri > Matematik > Türkçe. Adayların çoğu geometri yapamıyor. Bu da soruların değerini artırıyor. Türkçe'de "ne kadar yaparsan kardır" yöntemini öneririm. Sınavın artan süresini kullanarak. Tabi bu benim için. Bir yorum.Bilgisayar mühendisliği istiyorum hem Türkçe hem matematik çözersem puanım artar mı? Sıkı çalışma ile yetişir mi?
AAA! Bende bilgisayar mühendisliği kazandım bu sene. Hem Türkçe hem matematik beni çok zorlardı ben matematik odaklı hazırlandım. Eğer geometri tarafın eksikse daha çok oraya yönelmeni tavsiye ederim. Sana en çok puan getiren soruların sıralaması geometri > matematik > Türkçe. Adayların çoğu geometri yapamıyor. Bu da soruların değerini artırıyor. Türkçede "ne kadar yaparsan kardır" yöntemini öneririm. Sınavın artan süresini kullanarak. Tabi bu benim için. Bir yorum.
Yetişmeme olasılığı yok. Türkçede çalışabileceğin konu yok. Kitap oku ve paragraf soruları çöz. Hızlanmak için çalış.
Öncelikle tekrar geçmiş olsun. Umarım daha iyisinizdir. Ben de tıpkı senin gibi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. DGS'de sayısalda 3700 sıralama ile KBÜ Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleştim. Bu sene matematikte adaylar başarılıydı. Sınav kolaydı çoğu noktada. Puanımı hatırlamıyorum ama 288 gibi bir şeydi sanırsam. Zaten asıl olan sıralama. PC Mühendisliği için hedefin hangi üniversite bilmiyorum ama ilk 1000'e girmen senin için çok iyi olur.Finaller bitsin hemen başlayacağım sayenizde en büyük hatayı yapmayacağım. Matematik ve Türkçe çözmeyi düşünüyordum. Bundan sonra geometri önemli olacak. Yaz tatilinde çalışıyordum ama böbrek hastalığım yüzüne ders çalışamadım. Özel olmazsa Dgs'den kaç puan aldınız nasıl çalıştınız ve siz de mi bilgisayar programcılığı mezunu musunuz? Özel değilse cevaplar mısınız?
Öncelikle tekrar geçmiş olsun. Umarım daha iyisinizdir. Ben de tıpkı senin gibi bilgisayar programcılığı mezunuyum. Dgs'de sayısalda 3700 sıralama ile kbü bilgisayar mühendisliği'ne yerleştim. Bu sene matematikte adaylar başarılıydı. Sınav kolaydı çoğu noktada. Puanımı hatırlamıyorum ama 288 gibi bir şeydi sanırsam. Zaten asıl olan sıralama. PC mühendisliği için hedefin hangi üniversite bilmiyorum ama ilk 1000'e girmen senin için çok iyi olur.
Nasıl çalıştığımı aslında önerilerde anlattım. Kötü bir çalışmam vardı. Daha iyisini yapabilirdim. Ama yapılması gerekenleri ilk mesajımda söyledim. Bence onları yaparsan sınav kolaylaşır. DGS zor bir sınav gibi gözükür ama aslında denemeler ile kolaylaşmaya başlar. Ben hem yayınevlerinin hem de ÖSYM'nin çıkmış sorularıyla kendime denemeler yaptım. 2014'den başlayarak bu zamana kadar çıkmış soruları da çözmeni öneririm. Fakat ÖSYM denemelerini biraz sona bırak. Çünkü iyice konuları kavramış olman senin için iyi olur. Yayınevi denemeleri ile başla.
Saçma sapan yayınlar alma. Gereksiz soruları oluyor. Mesela ben geometri çalışmadım. Çalışmaya vaktim olmadı. Ama sen düzenli çalışmaya bugün başlarsan her şey yolunda giderse yetiştirir ve iyi puanlar alırsın. Umarım ailenin desteği de seninledir. Bu "çevreni dinleme" önerim aile içinde çok zor oluyor.
Rica ediyorum, iyi çalışmalar tekrardan. Sınav sonrası buraya bekliyorum siziAilem zaten destekliyor mühendislik olmasa bile başka bir lisans okumam konusunda destek veriyor muhakkak 4 yıllık mezun olmam için tavsiye veriyorlar. Sağlığım iyi teşekkür ederim. İlaç sayesinde hastaneye gidip ağrı kesici ve 3 gün mecburi olarak istirahat yapmıyorum. Ocak ayında finallerim ve ödevlerdi ve ders çalışma yüzüne vakit kalmıyor ve zaten de bu zamanda çalışamam. Sınavlar biter bitmez ve bahar döneminde sıkı bir çalışma yapacağım. Siz tavsiye vermeden önce geometri düşünmüyordum. Boş vakitte geometri, matematik ve Türkçe eşit veya matematik kısmında bir tık daha fazla ilgileneceğim. Denemeleri sonlara doğru yapsam iyi olur. Konu bilgisi olmadan deneme çözsem zaten yanlış çok olur. Biraz geç kaldığım için benden daha erken çalışanlar biraz daha fazla avantajlı hedef belirlemek çok önemli ama gerçekleşebilecek hedef belirlemem lazım. Şimdilik en kötü yaşadığım bölge civarı bursa, Sakarya, Eskişehir, en kötü samsun veya Adana üniversiteleri arasında belirledim. Zaten günde 5 saat çalışırsam üniversite kazanırım kafasında değilim. Çevreden kötü bir fikir almıyorum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum.
Rica ediyorum, iyi çalışmalar tekrardan. Sınav sonrası buraya bekliyorum sizi.