Sana cevap vermeyeceğim kanka, takıl kafana göre.@technora Peki, rakip elediğimi düşün sen. 100 tane üniversitenin 2 tanesi ilk sınıftan başlatmıyor diye herkesin 2 yılda mezun olduğu şeklinde yanlış bilgiler yay foruma.
Mesela veterinerlik okumaya da gerek yok zaten, İstanbul Üniversitesinde 2 yıllık veterinerlik bölümünü açık öğretimden okuyalım. Ondan sonra DGS ile 4'e tamamlarız.
YKS'ye kafa yoracağımıza DGS ile bitiririz hemen. İlk 2 yıl da ders almak yerine Technopat'ta takılırız.
Boşa kasmayın rakip elemek için yaptığınız çok belli daha öncede yanı konu da paylaşım yaparken gördüm sizi. İnsanların gözünü korkutuyorsunuz.@technora Peki, rakip elediğimi düşün sen. 100 tane üniversitenin 2 tanesi ilk sınıftan başlatmıyor diye herkesin 2 yılda mezun olduğu şeklinde yanlış bilgiler yay foruma.
Mesela veterinerlik okumaya da gerek yok zaten, İstanbul Üniversitesinde 2 yıllık veterinerlik bölümünü açık öğretimden okuyalım. Ondan sonra DGS ile 4'e tamamlarız.
YKS'ye kafa yoracağımıza DGS ile bitiririz hemen. İlk 2 yıl da ders almak yerine Technopat'ta takılırız.
Aynen öyle hocam, kime ne anlatıyoruz ki...Boşa kasmayın rakip elemek için yaptığınız çok belli daha öncede yanı konu da paylaşım yaparken gördüm sizi. İnsanların gözünü korkutuyorsunuz.
Bilmeyen arkadaşlar için yazayım DGS ile kaçıncı sınıftan başlıycağınızı belirleyen ana şeyler ders müfredatı, ders kredisi ve dersi hangi not ile geçtiğiniz.
Benim de mühendisliğe, mimarlığa geçen arkadaşlarım oldu kimse 1. Sınıftan başlamadı başlamazlar da. 1. Sınıftan başlamak çok çok düşük bir ihtimal zaten ilk sınıfta doğru düzgün bölüm dersi bile yok. Benim İTÜ ye geçen arkadaşım da oldu 3 den başladı. Hadi ona da dandik bölüm dandik üniversite diye bahane uydurun.
Son cümleniz çok saçma DGS ile 1. Sınıftan başlamıyorsun ama DGS ile bir yere yerleşmekte kolay değil. Çoğu okulun kontenjanı 1 elin parmağını geçmez o yüzden DGS ile geçiş yapmak için önlisans seçen adam bunun riskini almak zorunda. Ders yerine de sosyalde takılırsa 2 yılda okuyacağı okulu da 4 yılda bitirir. Örneğini de gördüm. Önlisans ister istemez lisansa göre daha kolay ama ciddi bir bölüm okunuyorsa da savsaklamaya gelmez. Tabi sosyalde mukavemet gibi bir dersi anlatan güzel bir konu yoksa.
Devlete geçersen eğer dedim. Bunu da yine bir kaç kez şahit olduğum için söylüyorum.%90 3. sınıftan başlama olayını uyduruyorsun, öyle bir şey yok.
@TENSES Okumanı öneriyorum.DGS’ye girip geçiş yapmış biri olarak söylüyorum ki ben geçtikten sonra 2. Sınıftan başladım fakat alttan kalan derslerim olduğu için yaz okuluyla beraber 3,5 yılda bitirdim. Yani yaz okuluna gitmeseydim yine 4 yılda bitecekti ve şunu da söyleyeyim 1. Sınıftan başlamak da gerekir çünkü çok eksik kaldığımızı geçince farkettim. Yüksekokul, Fakülteyi tutmuyor elbette ki üniversiteden üniversiteye değişir ancak genel anlamda böyle. Yanlış bilmiyorsam 2015 yılına kadar zorunlu olarak 3’den başlatıyorlardı fakat o yıldan sonra üniversitelerin kendi inisiyatifine bırakıldı. Bunun için bir kurul toplanır ve aldığınız derslerin kredisine ve ders içeriğine bakılır. Kredi ve içeriği denk ise o dersten başarılı sayılır fakat çoğu üniversite 1. Sınıftan başlatır veya daha üst sınıftan başlatarak alttan ders bırakır, yoğun bir tempoyla erken bitirmek bazı bölümlerde mümkün olsa da iki yıl gibi bir sürede mezun olmak çok zordur.