DGS ile askerlik tecil ettirilir mi?

Letharia Vulpina

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık ön lisans mezunuyum ve mezuniyetimin üzerinden de geçen yıllık süre doluyor ve tecilim kalkıyor. 2023 Eylül/Ekim ayında ikinci üniversite kaydı olarak açık öğretime kayıt oldum. 1 yıllık öğrencilik sürem mevcut. Askerliğe gittiğim taktirde tecil ettirebilir miyim? Bir diğer seçenek ise DGS sınavına girerek 2 yıllığı 4 yıllığa tamamlama durumu, bu konu hakkında da bilginiz varsa eğer açıktan veya örgün olarak DGS ile tecil ettirilir mi?

Ben 2 yıllıktan 4 yıllığa DGS ile geçiş yaptım ve açıktan okuyorum, askerliğim kendiliğinden tecil oldu. Bununla mı alakalı bilmiyorum ancak tecil oluyor gibi.

Sizin ilk mezun olduğunuz zaman zaten 2 senelik tecil hakkınız oluyor. Ben 2022 mezunuyum ve şu an tecilim bitiyor bundan kaynaklı olabilir gibi geldi. Öncesinde hiç kontrol etmiş miydiniz?

Ben 2 yıllıktan 4 yıllığa DGS ile geçiş yaptım ve açıktan okuyorum, askerliğim kendiliğinden tecil oldu. Bununla mı alakalı bilmiyorum ancak tecil oluyor gibi.
reis selam DGS ile geçiş yaptıktan sonra ne zaman tecil bilgilerin güncellendi ben daha yeni dgs ile kayıt yaptım ama tecil bilgileri güncellenmedi henüz erken mi daha ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…