Çözüldü DGS ile askerlik tecili mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alper71

Hectopat
Yer
Kırıkkale
Daha fazla  
2024 yılında 2 yıllık bölümden mezun oldum. Bu sene DGS ile 4 yıllık açık öğretim bölümü kazanıp kaydoldum. Askerlik tecil 2026 da bitiyor. DGS ile geçince tecil süresi artmadı ne yapmam lazım?

Çözüm
Dediğim gibi, tecil hakkınız kesinlikle mevcut ve normalde otomatik olarak tecil olmanız gerekli. Üniversiteyle iletişime geçin ders kayıtlarında bir eksiklik bulunup bulunmadığına/işlemin ne zaman yapılacağına dair. En en kötü ihtimalde askerlik şubesine gider hallettirirsiniz. Tecil olamama gibi bir durumunuz yok.
Öyleyse geçen sene mezuniyet sebepli askerlik tecili yaptırdınız, veyahut şu anki teciliniz otomatikse mezuniyetten kaynaklı tecil hakkınızı kabul ediyor. Ders kayıtlarınız gerçekleşmediyse, aktif öğrenci olarak gözükmüyorsanız aktif öğrenci olunca otomatik tecil edilecektir. Aktif öğrenci olmanıza rağmen tecil gerçekleşmediyse öğrenci işlerime danışın. Bir ihtimal otomatik olarak tecil yapmıyor olabilirler. Eğer sizin yapmanız gerektiğini belirtirlerse aktif öğrenci olduğunuzu belirten öğrenci belgesi ile en yakın askerlik şubesine gidin. 28 yaş sonuna kadar tecil hakkınız mevcut lisans eğitiminiz sebebiyle.

2024 de mezuniyet sebepli tecil 2026 ya düştü. Bugün açık öğretim fakültesine kaydım oldu aktif öğrenci olarak gözüküyorum. e-Devlet'te öğrenci belgem ve transkript belgem de gözüküyor. Ders kaydı Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi otomatik yaptı diye bilmiyorum.

Dediğim gibi, tecil hakkınız kesinlikle mevcut ve normalde otomatik olarak tecil olmanız gerekli. Üniversiteyle iletişime geçin ders kayıtlarında bir eksiklik bulunup bulunmadığına/işlemin ne zaman yapılacağına dair. En en kötü ihtimalde askerlik şubesine gider hallettirirsiniz. Tecil olamama gibi bir durumunuz yok.

Çözüm
Tamamdır hocam teşekkürler ederim.
Önlisans mezunuyum DGS ile sağlık yönetimi kaydımı yaptım. Askerliğim sayfasında öğrenci olarak gözüküyorum. Üniversite direkt bildirmiş lakin tecil sürem değişmedi. Normal mi bu?

Ön lisans mezunuyum DGS ile sağlık yönetimi kaydımı yaptım. Askerliğim sayfasında öğrenci olarak gözüküyorum. Üniversite direkt bildirmiş lakin tecil sürem değişmedi. Normal mi bu?

Senin ile aynı sorunumuz. Üniversiteyle iletişime geçtim ben sonradan uzayacakmış tecil hemen uzamıyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı