DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçilince devam zorunluluğu oluyor mu?

Veathalorien

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU,GTX 1050 Ti, 16 Gb RAM
Merhaba arkadaşlar,
Ben halihazırda çalışıyorum ve dikey geçişle bilgisayar mühendisliği'ne geçmeyi düşünüyorum. Fakat çalıştığım için derslere katılmakta zorlanacağım; devam zorunluluğu benim için ciddi bir sorun oluşturabilir.

Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum:
  • Dikey geçişle bilgisayar mühendisliği'ne geçen arkadaşlar, derslere devam zorunluluğu ile karşılaştınız mı?
  • Eğer karşılaştıysanız, hangi üniversitelerde bu konuda daha esnek bir yaklaşım var?
  • Çalışan biri olarak, devamsızlık zorunluluğu olmadan eğitim alabileceğiniz bir yer var mı?​
İnternette ne kadar araştırsam da düzgün, tatmin edici bir bilgiyle karşılaşamadım. Yaşadığınız deneyimleri ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna kimse net cevap veremez. Geçiş yapacağın okuldaki her bir dersin hocasıyla ilgili bu durum. Hocanın biri devam zorunluluğu yok der, biri çıkar 2 kere gelmeyeni bırakıyorum der. İnternette arayarak ya da forumlara sorarak bulabileceğin bir bilgi değil yani bu. DGS'ye özel bir muamele de yok bu arada. Dediğim gibi olay tamamen dersin hocasında biter, okuldan falan da bağımsız yani. Tek bir dersin de olmayacağına göre öyle hiç gitmeden bitirebileceğin bir okul yok. Kendi çalışma saatlerine göre örgün öğretim ya da ikinci öğretim durumunu ayarlayabilirsin, en fazla o olur.

Mühendislik bölümlerinde genel olarak devam zorunluluğu vardır. Elbette hocaya göre de değişebilir ancak genel durum bu şekilde.

hocam ben dgs ıle sakarya da bılgısayar okuyorum donem boyunca cok az derse gıtmeme ragmen hocalar devamsızlıktan bırakmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…