Çözüldü DGS ile lisans kazandıktan sonra askerlik tecili uzar mı?

• Konuyu başlatan i2aras
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 84
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

i2aras

Hectopat
Öncelikle merhaba, durumum biraz karışık. 1998 doğumluyum. 2018 yılında önlisans programından mezun oldum. Bu süreçte yaşadığım sağlık sorunları ve gördüğüm tedavi sebebiyle 2021 yılında askerlikten 1 yıl erteleme verdiler. 2018-2021 tarihleri arasında da hatırladığım kadarıyla yoklama kaçağına düşmüştüm. 2022 yılında tecilim bitti ve tekrardan yoklama kaçağına düştüm. Borçlarım vardı bitirmek için çalışıyordum. Yaklaşık 2 sene yoklama kaçağı olarak kaldım. 2024 yılının sonunda tekrardan yoklama başvurusu yaptım. Muayene sonucunda tekrardan 1 yıl erteleme verdiler. 2025-2026 arasında tecilim devam ediyor. Yoklama başvurusu yaptıktan kısa bir süre sonra da 20 bin TL para cezası geldi fakat sağlık sorunlarımdan ötürü ertelemem olduğu için ödeme yapmadım henüz. Bu sene DGS girdim ve açıktan lisans programına kayıt oldum. Sizce askerliğim ertelenir mi? Şu an sağlık sorunlarından dolayı aldığım tecil süresi devam ediyor. e devlette ise bu tecil süresi görünüyor şubat'ta bitecek. Üniversite kaydımı dün yaptırdım ve onaylandı. Sizce lisans kaydı yaptırdığım için tecil sürem uzar mı?

Çözüm
Lisans kaydı yaptırmak tecil sürenizi uzatır evet, ama 28 yaşınızın sonuna kadar. 2027'de 28 yaşınız bittikten itibaren Aralık ayı sonuna kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmanız gerekir.
Önceden yoklama kaçağına düşüp sonrasında tekrardan sağlıktan erteleme almam ve para cezası yemiş olmam bu durumu etkilemiyor değil mi? Şu an sağlıktan aldığım tecil süresinin bitmesine 4 ay gibi bir süre kaldı.
Para cezası yemeniz sadece işlemi geciktirdiğiniz günlerin bedeli olarak alınıyor. Artık tecilli olduğunuz için sorun yok.

Başka sorunuz var mı? @i2aras

Örgün öğretimde otomatik yapılıyor ancak DGS ile açıköğretimde onu bilmiyorum açıkçası. Ben yerinizde olsam kendim giderdim.

Ekleme : Otomatik olarak tecil talebi gönderiyormuş okul da. Siz yine de emin olmak için iletişime geçebilir ya da kendiniz gitmeyi tercih edebilirsiniz.
Açıköğretim Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar erteleme talebi gönderilir; 28 yaşını aşanlara gönderilmez.

Örgün öğretimde otomatik yapılıyor ancak DGS ile açıköğretimde onu bilmiyorum açıkçası. Ben yerinizde olsam kendim giderdim.

Ekleme : Otomatik olarak tecil talebi gönderiyormuş okul da. Siz yine de emin olmak için iletişime geçebilir ya da kendiniz gitmeyi tercih edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim tüm cevaplarınız için. İçimi rahatlattınız. Sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı