DGS kaçıncı sınıftan başlar?

deamonicaz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben web tasarım ve kodlama okuyacağım DGS bölümleri şunlar.
Bilgisayar bilimleri.
Bilgisayar mühendisliği.
Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği.
Grafik tasarımı.

Öğrenebildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğini DGS ile girersem 1. sınıftan başlatıyormuş peki diğer bölümleri kaçıncı sınıftan başlatıyor onlarda 1. sınıftan mı araştırmama rağmen bunun cevabını bulamadım yardımcı olacak biri var mı?

DGS ile gittiğiniz okula göre değişir. Ön lisansta aldığınız derslerin içerikleri ve AKTS'lerine göre derslerden muaf olma durumu oluyor. Kimi okul muaf etmeden direkt olarak 1. sınıftan başlatıyor, kimisi de bir kısmını muaf ediyor ve alttan - üstten dersler alarak 4 yıldan kısa sürede (2,5 - 3 yıl) bitirebiliyorsunuz. Muaf konusunu DGS ile gideceğiniz okulu arayarak sorabilirsiniz. Bir de geçiş yaptığınız bölüm ingilizce olursa muaf olunmuyor galiba birkaç yerde öyle okumuştum.

DGS ile gittiğiniz okula göre değişir. Ön lisansta aldığınız derslerin içerikleri ve AKTS'lerine göre derslerden muaf olma durumu oluyor. Kimi okul muaf etmeden direkt olarak 1. sınıftan başlatıyor, kimisi de bir kısmını muaf ediyor ve alttan - üstten dersler alarak 4 yıldan kısa sürede (2,5 - 3 yıl) bitirebiliyorsunuz. Muaf konusunu DGS ile gideceğiniz okulu arayarak sorabilirsiniz. Bir de geçiş yaptığınız bölüm ingilizce olursa muaf olunmuyor galiba birkaç yerde öyle okumuştum.
teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı