DGS Matematik Hazırlığı

AtakanÖzbek

Kilopat
Merhabalar ben Makine önlisans 1. Sınıf öğrencisiyim.Hedefim DGS ile Makine Mühendisliği. Matematik durumum malum meslek çıkışlı olduğumdan dolayı pek iyi değil. Önümde hemen hemen 14 ay gibi bir süre var ve ben bunu başarmak istiyorum. Bana ne gibi tavsiye verebilirsiniz. Kaynak, taktik her şeyi alabilirim Hedefim 35-40 net, Teşekkürler

Dgs matemetik için hatta dgs için genel olarak hızlı ve pratik olmanız önemli.
Dgs için ne kadar çok zor kaynak çözmeniz pek fayda etmiyor. Önemli olan verilen sürede ne kadar fazla soru işaretleyebileceğiniz.

Dgs için makine mühendisliğine geçişte sayısalın çok önemli olduğunu biliyorum ancak Türkçe içinde bir seviye de olmanız lazım. Ancak dediğim gibi temel etken matemetik.

Temeliniz yoksa veya varla yok arası ise karekök 0 öneririm. Ardından klasik dgs kaynakları: Yediiklim, benim hocam, 345 ve tasarı yayınları çözülebilir.

Dgs matemetik için hatta dgs için genel olarak hızlı ve pratik olmanız önemli.
Dgs için ne kadar çok zor kaynak çözmeniz pek fayda etmiyor. Önemli olan verilen sürede ne kadar fazla soru işaretleyebileceğiniz.

Dgs için makine mühendisliğine geçişte sayısalın çok önemli olduğunu biliyorum ancak Türkçe içinde bir seviye de olmanız lazım. Ancak dediğim gibi temel etken matemetik.

Temeliniz yoksa veya varla yok arası ise karekök 0 öneririm. Ardından klasik dgs kaynakları: Yediiklim, benim hocam, 345 ve tasarı yayınları çözülebilir.
Teşekkür ederim, 14 ay uzun bir süre umarım başarabilirim benim için çok önemli.

35-40 net arası çok düşük matematik için. DGS de daha önce kendimi test etmek amaçlı sınav sonrası ÖSYM'nin yayınladığı testi çözmüştüm matematik fullemiştim. Temelini geliştirmen lazım. Bol bol pratik yapman lazım. Bunları yaparken okul not ortalamanı da 3.5 üstü tutman önemli. Aksi halde aldığın puanın önemi yok. Okul puanı da ciddi anlamda etkili.

Son düzenleme:
DGS'ye hazırlanmak için öncelikle düzenli ve planlı bir çalışma programı oluşturmanızı öneririm.
Matematik konularına çalışmaya başlamadan önce, temel matematik becerilerinizi gözden geçirin ve eksiklerinizi tamamlamak için gerekli çalışmaları yapın. Bu, matematik konularını daha iyi anlamanıza ve hızlı bir şekilde çözüm üretmenize yardımcı olacaktır.

DGS sınavında çıkan soruların kaynaklarını edinin ve bu kaynaklara göre çalışın. Ayrıca, DGS sınavının formatını ve soru tiplerini de iyi anlayın.
DGS sınavına hazırlanırken, pratik yapmak çok önemlidir. Düzenli olarak soru çözümü yaparak, hem matematik becerilerinizi hem de sınav formatını daha iyi anlayabilirsiniz.
Sınav zamanlama konusunda da iyi hazırlanmanız önemlidir.
Sınava girmeden önce zamanlama konusunda pratik yapın.

Son olarak, sınava hazırlanırken kendinize güvenin ve motive olun. Başarıya giden yolda motivasyonunuzun yüksek olması sizi mutlaka daha iyi sonuçlar almaya yönlendirecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı