DGS mi YKS mi?

TojiFushiguro

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda 2 yıllık makine bölümünde 1. sınıf öğrencisiyim. Sizce DGS'ye çalışıp makine mühendisliğine geçiş yapmaya mı odaklanmalıyım, yoksa YKS'ye hazırlanıp elektrik-elektronik mühendisliği için mi çalışsam daha mantıklı olur? Ve OBP yarıya düşme olayı nedir?

Mühendisliklerde DGS ile geçişlerde çoğu zaman 1. sınıftan başlatıyorlar diye biliyorum en azından Uçak ve PC mühendisliğinde durum en son böyleydi ancak zaten 1. yılınız geçmiş DGS ile devam edebilirsiniz kontenjanlar az haberiniz olsun.

Mühendisliklerde DGS ile geçişlerde çoğu zaman 1. sınıftan başlatıyorlar diye biliyorum en azından uçak ve PC mühendisliğinde durum en son böyleydi ancak zaten 1. yılınız geçmiş DGS ile devam edebilirsiniz kontenjanlar az haberiniz olsun.
Peki hangi meslek daha çok kazanır ve kolay iş bulurum ee mi yoksa makine mi?

İlginize bağlı 2 meslekte kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı iş avantajı oluşturur.

Açıkçası ben ilgi alanım ne bilmiyorum makine mühendisliğini yapmak kolay gibi geliyor yani kendini ee kadar geliştirmen gerekmiyor gibi geliyor Ee'de ise çok yazılım falan öğrenmen lazım gibi siz ne düşünüyorsunuz?

Açıkçası ben ilgi alanım ne bilmiyorum makine mühendisliğini yapmak kolay gibi geliyor yani kendini ee kadar geliştirmen gerekmiyor gibi geliyor Ee'de ise çok yazılım falan öğrenmen lazım gibi siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam 2 side size garanti meslek sunmaz çok sağlam bir üniversiteden mezun olmadıkça onun dışında makine mühendisi olup yazılım öğrenen de var yani meslekle ilgili bir şey değil o sizin ilginize bağlı olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı