DGS, Programcılık ve İş Bulma

efe dursunwpwp

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sene bölümüm bitiyor. 2 yıllık programcılık okuyorum. DGS'ye çalışacağım fakat çok iyi bir yer gelir mi bilmiyorum. Yaş da geçiyor 4 sene de baştan okumak istemiyorum ders saydırmak için kendi üniversitesimde tamamlamayı düşünüyorum olursa. Ama Karadeniz'de vasat bir üniversite (Kastamonu). Çevremde çok iyi bir üniversite değilse okumaktansa çalışmak daha iyi olur gibi yorumlar geliyor kafam da karışıyor. Birkaç hocamla görüştüm aşağı yukarı onlarda bu fikirde ama böyle de iş bulabilir miyim bilmiyorum. Önerileriniz neler nasıl bir yol izlenmeli fikirlerinizi merak ediyorum.

DGS: Türkçe, matematik olarak ayrılır. Çok çalışmana gerek yok düzenli ve odaklı çalışmana ihtiyacın var. Geleceğin söz konusu yaş geçiyor diye düşünme. Otur bir yıl düzenli olarak çalış hedefin alabileceğin en yüksek sıralamayla gelen en iyi üniversite olsun. Ders intibakı her üniversitede var çok çok bir dönem kaybın olur ki bu geleceğin söz konusu olduğunda hiç önemli değil. Kötü üniversitede bir yıl az okuyacağına iyi üniversitede bir dönem fazla oku.

Ön lisans KPSS'ye gir, lisans mezuniyetinden önce ön lisans KPSS puanın ile atanmaya bak bunu yanı sıra ön lisans programcılık diplomanla iş arayışını sürdür. Okurken de çalışabilirsin. Kendince bir yol oluştur.

DGS ile geçiş yapabileceğin bölümler hangisi?

Bilgisayar programcılığı okuyorum yani:
Bilgisayar bilimleri.
Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği.
Bilgisayar mühendisliği.
Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri.
Bilgisayar ve yazılım mühendisliği.
Fizik.
Fizik mühendisliği.
İstatistik.
İstatistik ve bilgisayar bilimleri.
Kontrol ve otomasyon mühendisliği.
Matematik ve bilgisayar bilimleri.
Meteoroloji mühendisliği.
Uzay mühendisliği.
Yazılım mühendisliği.
Yönetim Bilişim Sistemleri.

Mühendislik programlarına hazırlan. Önün açıkmış dostum. Gayet güzel bölümleri tercih etme hakkın var. Ayrıca 2026 Temmuz ayına daha 10 ay var. 10 ayda düzenli şekilde sadece Türkçe ve matematik çalışarak mühendislik programlarına yerleşebilirsin. Neden yapamayasın ki?

DGS: Türkçe, matematik olarak ayrılır. Çok çalışmana gerek yok düzenli ve odaklı çalışmana ihtiyacın var. Geleceğin söz konusu yaş geçiyor diye düşünme. Otur bir yıl düzenli olarak çalış hedefin alabileceğin en yüksek sıralamayla gelen en iyi üniversite olsun. Ders intibakı her üniversitede var çok çok bir dönem kaybın olur ki bu geleceğin söz konusu olduğunda hiç önemli değil. Kötü üniversitede bir yıl az okuyacağına iyi üniversitede bir dönem fazla oku.

Ön lisans KPSS'ye gir, lisans mezuniyetinden önce ön lisans KPSS puanın ile atanmaya bak bunu yanı sıra ön lisans programcılık diplomanla iş arayışını sürdür. Okurken de çalışabilirsin. Kendince bir yol oluştur.

Evet hocalarımla konuştuğumda da bu çok mantıklı gelmişti. DGS ve KPSS aşağı yukarı benzermiş zaten birine çalışırken ötekine de çalışabilirim. İş bulma önceliğim değildi normalde okumayı düşünüyordum ama iş bulursam o esnada okumak daha mantıklı geldi.

Ben de DGS ile geçiş yapmıştım. Şimdi Master yapıyorum. Kendi hikayeni kendin yazacaksın. Bak çalışmazsan ve bir yere gelemezsen pişman olacaksın. Vaktin ve imkanın varken elinden gelenin en iyisini yap iyi bir üniversiteye yerleşmeye çalış. Bir ağabey tavsiyesi.

Mühendislik programlarına hazırlan. Önün açıkmış dostum. Gayet güzel bölümleri tercih etme hakkın var. Ayrıca 2026 Temmuz ayına daha 10 ay var. 10 ayda düzenli şekilde sadece Türkçe ve matematik çalışarak mühendislik programlarına yerleşebilirsin. Neden yapamayasın ki?

Olabilirse iyi olur ama hem kontenjan az hem de sadece bizim üniversite bile ilk 1000'den almış yani biraz zor gibi çok iyi bir üniversitede okumam.

Ben de DGS ile geçiş yapmıştım. Şimdi Master yapıyorum. Kendi hikayeni kendin yazacaksın. Bak çalışmazsan ve bir yere gelemezsen pişman olacaksın. Vaktin ve imkanın varken elinden gelenin en iyisini yap iyi bir üniversiteye yerleşmeye çalış. Bir ağabey tavsiyesi.

Tebrik ederim çok iyi. Teşekkürler tavsiyelerin için.

Olabilirse iyi olur ama hem kontenjan az hem de sadece bizim üniversite bile ilk 1000'den almış yani biraz zor gibi çok iyi bir üniversitede okumam.

Kontenjan ve üniversite tercihini DGS puanından sonra düşünmeye bak. Şu an tüm motivasyonun alabileceğin en iyi sıralamayı almak olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı