DGS sistemi 2+2 mi yoksa 2+4 yıl şeklinde midir?

B34KAY

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Diyelim ki 2 yıllık ön lisans okuduk ve mezun olduk, DGS'ye girerek 4 yıla çıkarmak istenirse 3. sınıftan mı başlarız yoksa 1. sınıf mı?

Yani toplam 2 + 4 yıl mı okunuyor yoksa 2+2 mi ?

Merhaba.

Diyelim ki 2 yıllık ön lisans okuduk ve mezun olduk, DGS'ye girerek 4 yıla çıkarmak istenirse 3. sınıftan mı başlarız yoksa 1. sınıf mı?

Yani toplam 2 + 4 yıl mı okunuyor yoksa 2+2 mi?

O gideceğin üniversiteye göre örneğin bazıları iki yıllıktaki dersleri saymıyor 4 yıl alıyorsun. Ben aynı üniversite de okudum saydılar ama ona rağmen dönemde 12-16 arası ders verecek 2+2 olarak bitirdim, bölüm üniversite vs. çok etken var.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık bölümde aldığın derslerden muaf olarak 1. sınıftan başlıyorsun yani 2+4 oluyor.

Öyle bir şey olmuyor bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi üniversitesine göre değişiyor. Max 2+3 okursun bir seneni saymazlar ki şöyle de bir hakkınız var eğer ki gittiğiniz üniversite sallıyorum 4 dersi saymiyorsa programı sıkıştırıp kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Gene 2+2 oluyor. Hazırlığı saymıyorum yalnız.

Hayır direkt 2+2 oluyor. Ben de babam da ikimiz de DGS ile Anadolu üniversitesine geçiş yaptık. 3. üncü sınıftan başladık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı