DGS ve YGS nedir?

musa67musa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene liseden mezun oldum. YKS de de 15-20k arası bir sıralama bekliyorum. Hedefim uçak mühendisliğiydi ama tutmadı gibi gözüküyor. Bu dikey ve yatay geçişlerle istediğim üniversite ve bölüme gidebilmemin bir yolu var mı? İTÜ uçağa girebilmem mümkün mü? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

DGS Sınavı ile 2 yıllığı 4 yıllığa tamamlayabilirsiniz Uçak Mühendisliğini bende hedefliyorum direkt gelme ihtimali zor gözüktüğü için 2 yıllık yazmayı da düşündüm lakin 2 sene okuduktan sonra en iyi ihtimalle DGS ile geçişte 2. sınıftan başlarsınız İTÜ için ise muhtemelen 1. sınıftan başlatırlar 1 senede hazırlık okuyacağınızı varsayarsak 2+5 oluyor ayrıca kontenjanlara bakarsan 1 veya 2 kişi alıyorlar alım çok az bilginiz olsun.

Dikey geçiş 2 yıllığı 4 e tamamlarken girdiğin sınav.
Yatay geçiş üniversiteler arası değişiklik.

Belli şartları vardır illa. Araştırabilirsin. Puan, aynı bölüm, kabul falan.

DGS Sınavı ile 2 yıllığı 4 yıllığa tamamlayabilirsiniz Uçak Mühendisliğini bende hedefliyorum direkt gelme ihtimali zor gözüktüğü için 2 yıllık yazmayı da düşündüm lakin 2 sene okuduktan sonra en iyi ihtimalle DGS ile geçişte 2. sınıftan başlarsınız İTÜ için ise muhtemelen 1. sınıftan başlatırlar 1 senede hazırlık okuyacağınızı varsayarsak 2+5 oluyor ayrıca kontenjanlara bakarsan 1 veya 2 kişi alıyorlar alım çok az bilginiz olsun.
Hocam yatay geçişte aynı üniden farklı bölüme geçmek mi daha kolay yoksa farkılı üniden aynı bölüme mi ?

Basit şekilde DGS, 2 senelikten 4 seneliğe geçiş.
YGS aynı ünide başka program, başka ünide benzer prgram, 1. & 2. öğretim arası geçiş vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı