DGS vs YKS

Zezo

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. 2 yıllık işletme yönetimi kazandım ama ana hedefim DGS ile iktisat bölümüne geçmekti ama çevremdeki çoğu herkes bunun mantıksız olduğunu düşünüyor ve baktığımda kontenjanlar çok az. Yıl geçtikçe bunlar düşüyor. Sizce 1 sene daha mezuna kalıp ders çalışmak mı yoksa DGS için 2 yıl çalışmak mı? Temelim çok iyi değil ama hızlı öğrenirim. Bu konuda fikrinizi belirtin iyi günler.

Kesinlikle ve kesinlikle YKS. DGS'nin ekstra olarak sıfırdan başlatmama garantisi yok, MYO'larda genelde öğrencilere değer verilmiyor ortam kalitesi zayıf, kesinlikte YKS, YKS, YKS...

Kötü bir üniversite de iktisat okumak manasız zaten, bir de yabancı dil öğrenmezsen bomboş bir adam olursun. İlk 10 bine çok rahat girersin EA'da şuandan itibaren. Ufak tefek temelinde varsa.
DGS'de EA puanları çok düşük çünkü herkes sayısal ağırlıklı 2 yıllık bölümler okuyor. DGS ile iyi bir üniversite eşit ağırlık bölümüne yerleşmek kolay.
Bazı dersler sayılmayabiliyor ve 2 yıllık işletme yönetimi+ 4 yıl iktisat okuyacak olabilirsin. Bu da senin 6 yılına mal olur.
Kendin düşün karar ver.

Erkek kardeşim adalet mezunu DGS ile hukuk yapmak istiyor ancak abi çok zor diyor.

Değerlendirmen gereken kriterler şunlar;

1- Temeli olmayan biri için DGS zor bir sınavdır. Son sene hazırlanayım mantığı başarısız sonuç verir. Önlisans başlangıcında hazırlık gerektirir. 2 yıl DGS de iyi bir sıralama yapmak için gayet ideal bir süre.

2- Seninde söylediğin gibi kontenjanlar garip bir şekilde çok düşük ve her sene düşürülmeye devam ediyor. Bundan ötürü hedef bölümün gereksinimlerini iyi araştırmak gerekiyor. Önlisans sonrası 2 yıl ile bitirmek için üniversiteleri araştırmak gerekiyor, yoksa önlisans sonrası 3 hatta 4-5 yıl dahi bulabiliyor lisansa tamamlama işlemi.

3- Bu satten sonra tekrar YKS yapayım dersen bir sonraki sene için puanın düşecek, fakat DGS ile ilerleyelim dersen bu defa da 2 yıllık bir sınav sürecin başlamış olacak.

Benim görüşüm; eğer challenge seviyorsan önlisansı okul veya bölüm 1.si olarak bitir, bu sana DGS sınavında en az +7-8 net kazandıracaktır, aynı zamanda da DGS çalış ve istediğin üniversiteye yerleş.

Not: Temeli sıfır olan birisi olarak 2021 de Bilgisayar Programcılığı bölümünü (okul ve bölüm 1.liği ile) bitirdim, DGS hazırlık sürecim 2020 de başladı. Aynı zamanda dışardan freelance veya tam zamanlı çalıştığım için bir türlü tam veremedim kendimi. En son 2022 ekim ayında tüm işi gücü bırakıp 1 yıl boyunca çok sıkı bir şekilde çalıştım. 2023 DGS sınavında (son 5 senenin en zor sınavıdı) 25 Mat, 10 TR netleriyle Nişantaşı Üniversitesi Yazılım Mühendisliği İngilizce %50 burslu kazandım. Şuan 25 yaşındayım ve 1. sınıftan başlayacağım. 5 yıllık sektör deneyimi olduğundan ve hala çalıştığımdan ötürü ve bölümü de sevdiğimden ötürü devam edeceğim. Fakat gel gör ki temeli daha iyi olan biri 25 yaşında mezun olabilirdi.

Eğitim ve kariyer hayatında başarılar dilerim.

Erkek kardeşim adalet mezunu DGS ile hukuk yapmak istiyor ancak abi çok zor diyor.
DGS hukuk gerçekten saçmalık, kontejani en az olan bölüm DGS için hukuk. Hem eşit ağırlık yapacaksın hemde 1 sayısal ve 1 sözelcinin netleri toplamından daha fazla net yapman gerekecek sınavda.

Son düzenleme:
Dostlar mezuna kalma kararı verdim. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…