DGS'de sadece sözel çözmek

Makaleler
8
Özel eğitim öğretmenliğine geçeceğim. Sözel puan türünden alıyor bu bölüm. Matematikten 4-5 net, sözelden de 55 net civarı yapsam bu bölüme girebilir miyim? Veya matematikten sadece 1 net yapsam nasıl olur?

Hocam Önlisans başarı puanınızı 55 olarak alarak yaptığım hesaplarda 295-305 arası bir puan alabiliyorsunuz. Bu da genel olarak çoğu üniversite için yeterli geliyor. Fakat sınavın zorluğu her sene farklı olacağı için puanlarda oynama olabiliyor. Matematik konusuna gelince ise en az 1 net yapmanız gerekiyor ki sınavınız geçerli sayılıp puanınız hesaplansın. Pek matematiğiniz yoksa bile en az 5-10 net arası çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum. Türkçesi uzun bu sınavın özellikle Türkçe mantık soruları sizi zorlayacak potansiyelde bunu da biliyorsunuzdur. Mantığa fazlasıyla önem verin çünkü fark atmanızı mantık sağlayacak. Başka sorunuz varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

ÖBP’yi 65-70 arası baz alıyorum. En düşük 291 puan almam gerekiyor ki herhangi bir devlet üniversitesine yerleşebileyim. 298-300 civarı aldığım sürece her üniversiteye yerleşiyorum. Halihazırda Hacettepe’de okuyorum. Buradan devam etmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…