DGS'den lisansa geçiş yapmak mantıklı mı?

Algoritmik

Hectopat
Kafamda bilgisayar mühendisliğine tamamlamak var fakat şu an iOS calısıyorum. Hangi üniversiteye gidersem gideyim IOS'la ilgili bir şey öğretmeyecekler bana. Sizce gitmem mantıklı mı? İngilizcem çok kötü, yok denecek kadar az. 2 yıllık bilgisayar programcılğından mezunum. Kafamda İTÜ var fakat dediğim gibi yapmak istediğim şeyi öğretmeyecekler bana ayrıca İTÜ hazırlıktan başlatıyor. Ben 23 yasındayım gidersem 28 yasında mezun olacağım. Sizce zaman kaybı olur mu?
(Kafamdaki üniversiteler: İTÜ, YTÜ ve Marmara. Önceliğim İTÜ)

Zaman kaybı olmaz. Üniversite IOS ya da Android c# vs öğrenmek için gideceğiniz bir yer olmayacak. Orada hele de iyi bir üniversiteye gidebilirseniz sizinle aynı alanda olmak isteyen aynı sektörde olan bir sürü yetenekli insanla tanışacaksınız. Çok iyi yol gösteren hocalar bulma ihtimaliniz olacak. Ve okurken de çalışabileceksiniz. 28 yaş büyük bir yaş değil daha çok gençsiniz. Kaldı ki üstten derslerle, yaz okuluyla ya da programcılıktan saydırılan derslerle 1-2 sene de erken bitirebilirsiniz. İyi bir üniversite diploması size kapı açar gibi iddialı bir şey söylemek istemiyorum bence asıl mesele diplomada değil. Ama o farklı alanlar hakkında öğrendiğiniz giriş seviye de olsa iş görür bilgiler yarın o alanda bir şey yapmanız gerektiğinde size çok iyi bir temel oluşturacak. Ben iyi bir okulda gitme imkanınız varsa mutlaka gitmenizi öneririm

Zaman kaybı olmaz. Üniversite IOS'ya da Android C# vs öğrenmek için gideceğiniz bir yer olmayacak. Orada hele de iyi bir üniversiteye gidebilirseniz sizinle aynı alanda olmak isteyen aynı sektörde olan bir sürü yetenekli insanla tanışacaksınız. Çok iyi yol gösteren hocalar bulma ihtimaliniz olacak. Ve okurken de çalışabileceksiniz. 28 yaş büyük bir yaş değil daha çok gençsiniz. Kaldı ki üstten derslerle, yaz okuluyla ya da programcılıktan saydırılan derslerle 1-2 sene de erken bitirebilirsiniz. İyi bir üniversite diploması size kapı açar gibi iddialı bir şey söylemek istemiyorum bence asıl mesele diplomada değil. Ama o farklı alanlar hakkında öğrendiğiniz giriş seviye de olsa iş görür bilgiler yarın o alanda bir şey yapmanız gerektiğinde size çok iyi bir temel oluşturacak. Ben iyi bir okulda gitme imkanınız varsa mutlaka gitmenizi öneririm

Soruyu soralı birkaç ay oluyor bu cevabı geçen sürede kendi kendime verdim hocam dediklerinizi ben de düşündüm sizin de söylemeniz yetti. Ders çalışıp İstanbul gibi bir yere gitmeyi istiyorum bakalım olacak mı?.. Teşekkür ederim.

Ben şu an açık öğretimden yaşlı bakımı okuyorum merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaptım. Yaş 23
DGS ile hemşireliğe tamamlamayı planlıyorum.
Normalde hemşirelik aklımın ucundan bile geçmezdi ama istediğim mesleklerin KPSS puanı çok yüksek 90 ve üstü aldıkları kişi sayısı da çok az. Ve atanmak istiyorum. Özelde çalışmak istemiyorum kendi yerimi açmak için de bütçe lazım o da sıkıntı
Sevdiğim meslek
+ Açıkta kalmayacağım bunun ortasını bulmaya çalışıyorum. Hobilerim var onları mesleğe dönüştürmek istiyorum
Ama ailem en azından üniversite diplomamın olması gerektiği kendimi garantiye almam gerektiğini söylediler.

İTÜ gibi bir üniversiteye geçiş yapabiliyorsan bence mantıklı ama kolay değil. İTÜ bilgisayar için geçen senenin sıralamasına göre yaklaşık 400 bin kişinin katıldığı DGS'de ilk 11'e girmen gerekiyor. 11 derken 11 bin değil, normal 11. Geçen sene en son 11. girmiş.

İTÜ gibi bir üniversiteye geçiş yapabiliyorsan bence mantıklı ama kolay değil. İTÜ bilgisayar için geçen senenin sıralamasına göre yaklaşık 400 bin kişinin katıldığı DGS'de ilk 11'e girmen gerekiyor. 11 derken 11 bin değil, normal 11. Geçen sene en son 11. girmiş.
Evet baya zorlastı. Normalde tek düşüncem itü kazanmaktı ama değişti şartlar. Artık marmara, ytü falan da olabilir. Bahçeşehir burslu vs gdebilirim. İstanbul olsun da sorun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı