DGS'ye nasıl hazırlanılmalı?

Mert Erbeden

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Ben bilgisayar teknolojisi bölümü okumaktayım. Şu anda 1.sınıfım bitti. Staj dönemindeyim. Yakın zamanda DGS'ye artık hazırlanmaya başlayacağım. Sınava hemen hemen 1 yıl kaldı. Temelim çok fazla yok diyebilirim. Zaten 0'dan ilerleyeceğim. Çokça araştırdım programcılık ya da benim gibi bölümlerden mezun olduktan sonra epey fazla kişi 4 yıllık bilgisayar mühendisliği gibi bölümlere dikey geçiş yapmış. Hem de o kadar az kontenjan varken. Sizce seneye ne olur? Daha da azaltırlar mı ki? Doğrusu fazla da bir temelim yok. Ama şansım olur değil mi? En azından devlet olmasa bile özel üniversitelere yerleşme şansım çok düşük değildir değil mi?

Gerçi bu sorunun yanıtını en iyi bilen belki benimdir. Çünkü netlerime bağlı durum. Ama dediğim gibi fazla bir matematik bilgisine sahip değilim. İnşallah zamanla artacağına eminim. Bu arada ayrı bir konu olarak sınavda biliyorsunuz ki 50 soru matematik 50 soru Türkçe soruluyor. Sayısal kısımdan hazırlanacağım. Türkçe için ne kadar net yapmak gerekir? Sayısal sıralamama çok etkisi olur mu? Daha önce DGS'ye girmiş birileri varsa ya da bu sınavı iyi bilen biri varsa beni aydınlatabilir mi acaba? Türkçe için ne kadar net yapmak gerekir? Ya da sayısalda çok iyi derece bandında değil de şöyle bir 20-30k arası bir sıralama için ne kadar matematik Türkçe gerekir? Tüm bunları yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…