DHCP Ayarı Hakkında

Teknobyte

Hectopat
Merhaba DHCP Ayarları Nasıl Olmalıdır ? Birden Çok Cihaz Var İse Sistemde Her Cihaza DHCP Ayarı Yapılmalımıdır ?

Elimdeki Cihazlar
1 Adet : Airties Air 5442 Modem
2 Adet : Tp Link Wa5210G AP

Modemin DHCP Açık Onda Bir Sorunum Yok Zaten Fakat 2 Adet Ap Var Onlarında DHCP Acmalımıyım Yoksa Bütün Yük Modememi Biner Cihazlar Birbirine Kablosuz Köprüleme Şeklinde Bağlanmıştır.
Modem>AP1>AP2 Şeklinde

Aşağıdaki Resimdeki Tp Link Wa5210G AP DHCP Ayarları Doğrumudur ?
Benim Modemim 192.168.2.1 İle Başladığı İçin Default Gateway Öyle Girdim Start Ip Address 192.168.2.20 End Ip Adress 192.168.2.199 Şeklindemi Girmeliydim Modemin İpsi Başlangıç Ve Bitiş İplerinide Etkliyormu Yoksa Cihazın İp Göremi Girmeliyiz Cihazın İpsi 192.168.1 İle Başlıyor Tüm Tp Linklerin Zaten Aynı Şekilde Ayrıca Ap1 DHCP Ayarlarını Aşağıdaki Resimdeki Gibi Yaptım Ap2 De Aynı Başlangıç Ve Bitiş İp Aralığını Versem Çakışma Olurmu Sistemde ? Yardımlarınızı Ve Görüşlerinizi Bekliyorum Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.

Merhaba.
DHCP ayarının sadece modem üzerinde açık olması, AP'lerde DHCP ayarlarının kapalı olması sağlıklı olan yapılandırma şeklidir.

Merhaba.
DHCP ayarının sadece modem üzerinde açık olması, AP'lerde DHCP ayarlarının kapalı olması sağlıklı olan yapılandırma şeklidir.

Peki Dediğiniz Şekilde Modeme Fazla Yük Binmezmi Ayrıca Mobil Cihazlar Tabletler Telefonlar V.s Gibi Cihazların Bazıları İp Alamıyor Bu Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Yazdığım Yazı Biraz Kafa Karıştırıcı Olmuş Olabilir Sizin İçin Bir Şema Hazırladım Daha İyi Anlayabilmeniz İçin

Bakım modeme yük binmesi dediğiniz şey mümkün değil DHCP paketleri oldukça hafif ve yok denecek kadar trafik oluşturan paketler. Bu yüzden gönül rahatlığı ile DHCP istasyonu olarak modemi kullanabilirsiniz. AP istasyonların IP adreslerini modem üzerinden alarak bağlanacak aygıtlara dağıtması gerekmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…