Çözüldü DHCP IP çatışması oluyor

• Konuyu başlatan Artew
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 221
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Artew

Centipat
Daha fazla  
DHCP IP çatışması*

Eski bir bilgisayarım vardı evde, televizyona bağlayıp kodi kurmak istedim. Bir hard diske kodi ayarladım diğerini Windows'a. Bir de Dual boot ayarlamak için Flash'a Ubuntu kurup GRUB kurmaya çalıştım. Daha sonra bu cihazdaki 3 OS'a aynı Ethernet'i takmam kaynaklı oluştuğunu düşündüğüm bir sorun ortaya çıktı. Sorunu doğru mu tanımladım bilmiyorum bile "DHCP IP çatışması" diyerek. Ama yapay zekanın beni ulaştırdığı en yakın sonuç bu. Bu şu anki kullandığım PC'de veya o eski PC'de, PC'yi kapatıp açtığımda internet gidiyor. Modemi resetliyorum( kapatıp açmak değil, baştan kuruyorum kullanıcı adı ve şifre ile falan arayüzde) ve anca o zaman düzeliyor bilgisayarların açık kalması süresi boyunca. IP adresi alamıyor. Nasıl çözeceğim bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam öncelikle multi boot sistemlerde aynı kartı kullanıyor olmakla ilgili böyle bir sıkıntı olmaz. Benim 5 işletim sistemli bilgisayarım var, sıkıntı çıkmıyor. Çünkü aynı anda sadece bir işletim sistemi aktif.

Bahsettiğiniz sorun ağ üzerinde birden fazla cihaz aynı IP'yi almaya çalıştığında olur. IP'leri kendiniz mi belirliyorsunuz yoksa otomatik olarak mı atanmasını istediniz? Kendiniz belirliyor iseniz büyük bir ihtimalle iki farklı cihaza aynı IP'yi atamaya çalışmaktasınız. Otomatik olarak atansa zaten sorun çıkmazdı diye düşünüyorum.

Bir de ağ üzerinde normal şartlarda tek DHCP sunucusu olmalı. Örneğin modem ve router farklı cihazlar ise, ya da access point/extender kullanıyorsanız bunlardan ana router dışındakilerin hepsinin DHCP sunucularının pasife alınmış olmasını tavsiye ederim, karışıklıkları önleme açısından uygun olacaktır.

Advanced IP scanner yazılımını yükleyip ağınızı tarayın lütfen, yardımı dokunacaktır.

Advanced IP Scanner – Ücretsiz İndirebileceğiniz Ağ Tarayıcısı

Ben router, modem, extender gibi cihazlara sabit IP verir, diğer bütün cihazların iplerini otomatikte bırakırım çoğu zaman. Zorunlu değil tabi ki, her cihaza sabit ip verebilirsiniz ama birbirlerinden farklı olmak zorundalar.

Örnek olarak:

Router: 192.168.0.1, sabit IP, DHCP açık
Modem: 192.168.1.1, sabit IP, DHCP kapalı
Extender 1: 192.168.0.2, sabit IP, DHCP kapalı
Extender 2: 192.168.0.3, sabit IP, DHCP kapalı
Cihaz 1: Otomatik IP
Cihaz 2: Otomatik IP
Cihaz 3: Otomatik IP
.
.
.

Hocam öncelikle multi boot sistemlerde aynı kartı kullanıyor olmakla ilgili böyle bir sıkıntı olmaz. Benim 5 işletim sistemli bilgisayarım var, sıkıntı çıkmıyor. Çünkü aynı anda sadece bir işletim sistemi aktif.

Bahsettiğiniz sorun ağ üzerinde birden fazla cihaz aynı IP'yi almaya çalıştığında olur. IP'leri kendiniz mi belirliyorsunuz yoksa otomatik olarak mı atanmasını istediniz? Kendiniz belirliyor iseniz büyük bir ihtimalle iki farklı cihaza aynı IP'yi atamaya çalışmaktasınız. Otomatik olarak atansa zaten sorun çıkmazdı diye düşünüyorum.

Bir de ağ üzerinde normal şartlarda tek DHCP sunucusu olmalı. Örneğin modem ve router farklı cihazlar ise, ya da access point/extender kullanıyorsanız bunlardan ana router dışındakilerin hepsinin DHCP sunucularının pasife alınmış olmasını tavsiye ederim, karışıklıkları önleme açısından uygun olacaktır.

Advanced IP scanner yazılımını yükleyip ağınızı tarayın lütfen, yardımı dokunacaktır.

Advanced IP Scanner – Ücretsiz İndirebileceğiniz Ağ Tarayıcısı

Ben router, modem, extender gibi cihazlara sabit IP verir, diğer bütün cihazların iplerini otomatikte bırakırım çoğu zaman. Zorunlu değil tabi ki, her cihaza sabit ip verebilirsiniz ama birbirlerinden farklı olmak zorundalar.

Örnek olarak:

Router: 192.168.0.1, sabit IP, DHCP açık
Modem: 192.168.1.1, sabit IP, DHCP kapalı
Extender 1: 192.168.0.2, sabit IP, DHCP kapalı
Extender 2: 192.168.0.3, sabit IP, DHCP kapalı
Cihaz 1: Otomatik IP
Cihaz 2: Otomatik IP
Cihaz 3: Otomatik IP
.
.
.

Son düzenleme:
Çözüm
sorun extender'mış... teşekkür ederim. sorunun bu OS'ları kurduktan sonra ortayı çıkması bana sorunun orda olduğunu düşündürttü. bir anda sorun çıkarmaya karar vermesi ilginç extender'ın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…