DHCP kapandıktan sonra IP alınamıyor

WILL BYERS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki tane Zyxel VMG1312-T20B Modem aldım birini yan tarafa ADSL internet için taktım birini bu tarafa router olarak ayarladım. DHCP kapattım IP adresi çakışmasın diye değiştirdim. Fakat internete telefon üzerinden bağlanmaya çalıştığım zaman IP adresi alınıyor kısmında kalıyor. Bilgisayarı açıp oradan bağlandığım zaman telefonda o sefer bağlanıyor. Nasıl çözebilirim? DHCP kapatsam router olarak kullanamaz mıyım?

DHCP kapalıyken manuel IP ayarları yapmanız gerekiyor, ayrıca cihazların aynı ağda olduğundan ve gateway'in doğru ayarlandığından emin olun.

DHCP kapalıyken manuel IP ayarları yapmanız gerekiyor, ayrıca cihazların aynı ağda olduğundan ve gateway'in doğru ayarlandığından emin olun.
Zaten IP çakışmasın diye router modemin modem arayüzünün IP adresini değiştirdim. Ana modemde hiçbirşey değiştirmedim bu modemde sadece modem arayüz IP si ve DHCP kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…