Diablo 4 alınmalı mı?

Almayın çünkü sisteminiz bu oyun için pek de yeterli değil. Oyun tam bir VRAM canavarı, 4GB VRAM ile bu oyunu orta ayarlarda sıkıntısız oynayabilmeniz bile mucize gibi olur. Attığınız test videosunda bile çok ciddi FPS drop sıkıntıları gözlemleniyor üstelik o oyunun başı, şehre girdiğinde oyunun performansı çok daha kötü olacak.

Almayın çünkü sisteminiz bu oyun için pek de yeterli değil. Oyun tam bir VRAM canavarı, 4 GB VRAM ile bu oyunu orta ayarlarda sıkıntısız oynayabilmeniz bile mucize gibi olur. Attığınız test videosunda bile çok ciddi FPS düşmesi sıkıntıları gözlemleniyor üstelik o oyunun başı, şehre girdiğinde oyunun performansı çok daha kötü olacak.

Diablo o kadar güzel grafiklere sahip mi ki 4 GB VRAM yetmiyor.

Diablo o kadar güzel grafiklere sahip mi ki 4 GB VRAM yetmiyor.
Bence evet güzel bir görselliğe sahip oyun ama optimizasyon yapmayı beceremedikleri de bir gerçek, ben 8GB VRAM'e sahip RTX 3060 Ti cihazımda oyunu 2K Orta ayarlarda sıkıntısız oynayamıyorum, orta ayarlar için bile 8GB VRAM yetmiyor oyuna.

Bence evet güzel bir görselliğe sahip oyun ama optimizasyon yapmayı beceremedikleri de bir gerçek, ben 8 GB VRAM'e sahip RTX 3060 Ti cihazımda oyunu 2K orta ayarlarda sıkıntısız oynayamıyorum, orta ayarlar için bile 8 GB VRAM yetmiyor oyuna.

O nasıl optimizasyon muş öyle ya oyunu oynamadım videolarına baktım biraz fakat o kadar VRAM yiyecek bir oyun gibi durmamıştı çok şaşırdım.

O nasıl optimizasyon muş öyle ya oyunu oynamadım videolarına baktım biraz fakat o kadar VRAM yiyecek bir oyun gibi durmamıştı çok şaşırdım.
Oyun 1080p en yüksek ayarlarda 12GB VRAM tüketiyor, elbette kendim deneyim edemedim ancak RTX4070'in Diablo IV testlerine baktığımızda 12GB VRAM'e sahip RTX 4070'in bile Diablo IV'e ucu ucuna yettiğini görebiliyoruz.

Oyun 1080p en yüksek ayarlarda 12 GB VRAM tüketiyor, elbette kendim deneyim edemedim ancak RTX4070'in Diablo IV testlerine baktığımızda 12 GB VRAM'e sahip RTX 4070'in bile Diablo IV'e ucu ucuna yettiğini görebiliyoruz.

Sanırım bu optimizasyon meselesi yeni jenerasyonun sıkıntısı olacak gibi Last of Us, Star Wars Jedi survive, Starfield gibi yapımlar da buna örnek.

Yıllardır ARPG oyunları ile içli dışlıyım, Activision Blizzard gibi oyuncularını umursamayan firmaların oyunlarına para vermeyin derim. Gidin Path of Exile oynayın. Hem komple bedava, hem de içerik bakımından gelmiş geçmiş en iyi ARPG. Diablo 4'ü içerik anlamında yüze falan katlar.

Daha casual olan ama yine çok sağlam alternatifleri: Grim Dawn, Titan Quest, Last Epoch gibi oyunlara da bakabilirsiniz. Epey sağlamlardır.

Elbette çıkan her ARPG content bolluğu ile çıkmıyor, üzerinden güzelce bir zaman geçmesi gerekiyor ama şu anki durumda Diablo 4 bana göre o parayı hak eden bir oyun değil.

Konu neden BG 3'e gelmiş onu okumadım ama iki türün uzaktan yakından alakası yok. Konumuz da ARPG oyunları, CRPG değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı