Didi zararlı mı?

cti real

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Son zamanlarda sıcaktan dolayı colayı bıraktım ve teneke halinde Didi stoğu yapmaya başladım. Özellikle bergamotlu çok güzel ve günde 5 tane içiyorum bazen. Zararlı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer içindeki şeker oranından kaynaklı olarak soruyorsanız tavsiye etmiyorum.

Her şeyin fazlası zarar. Didi şuruplu olduğu için şekerinizi yükseltir. İnsülin direnci ve diyabete sebep olabilir. Ayran da mesela tuzluysa eğer, çok içtiğinizde tansiyon sorunu yapabilir. En iyisi su içmek. Aroma için limon falan sıkabilir ya da benzer şeyler yapabilirsiniz.

Son zamanlarda sıcaktan dolayı colayı bıraktım ve teneke halinde didi stoğu yapmaya başladım. Özellikle bergamotlu çok güzel ve günde 5 tane içiyorum bazen. Zararlı mı?

5 tane fazla olmuş hocam zararlı olur fakat 1 tane falan olsa veya 2-3 günde bir içseniz çok bir zararı olmaz ama tabii ki içindeki maddelerden dolayı zararlı bir içecek.

5 tane fazla olmuş hocam zararlı olur fakat 1 tane falan olsa veya 2-3 günde bir içseniz çok bir zararı olmaz ama tabii ki içindeki maddelerden dolayı zararlı bir içecek.

Hocam evde sebil bozuk ben kütlemden fazla su içiyorum 3-4 litre yazın soğuk su bulamayınca evde kafayı yiyorum sürekli dolabada atamıyorum ben de çözümü bunda buldum. En az 2 tane içmeden ferahlayamıyorum.

Her şeyin fazlası zarar. Didi şuruplu olduğu için şekerinizi yükseltir. İnsülin direnci ve diyabete sebep olabilir. Ayran da mesela tuzluysa eğer, çok içtiğinizde tansiyon sorunu yapabilir. En iyisi su içmek. Aroma için limon falan sıkabilir ya da benzer şeyler yapabilirsiniz.

Didi'ye benzer tadı olan bir şey öneriniz var mıdır?

Hocam evde sebil bozuk ben kütlemden fazla su içiyorum 3-4 litre yazın soğuk su bulamayınca evde kafayı yiyorum sürekli dolabada atamıyorum bende çözümü bunda buldum. En az 2 tane içmeden ferahlayamıyorum.

Didiye benzer tadı olan bir şey öneriniz var mıdır?

Hocam bende sizle aynı durumdayim sürekli bir şeyler içmek istiyorum.

Annem çilek reçelinin suyu ile bir içecek yapıyor içine de sade soda döküyor aşırı güzel buz koyup içiyorum ferahliyorum.

İsterseniz tarifini sorayım sizin için.

Annem çilek reçelinin suyu ile bir içecek yapıyor içine de sade soda döküyor aşırı güzel buz koyup içiyorum ferahliyorum.

Kesinlikle böyle alternatifler kullanılabilir. Biz de reçel suyuyla yapıyorduk veya limonata. Ayrıca böyle tarifler de var:

Aklıma geldi karadut özüde olabilir ama soğuk su yok. Olsa direk içicem zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı