Didi zararlı mı?

Aklıma geldi karadut özüde olabilir ama soğuk su yok. Olsa direk içeceğim zaten.

O da çok güzel hocam şirincede biraz denemiştik sonra çok beğendik arkadaşlarla 3 litre aldık ama hepsi çöp oldu onun suyunu çok iyi ayarlamak gerekiyor yoksa tadı çok hoş olmuyor.

O da çok güzel hocam şirincede biraz denemiştik sonra çok beğendik arkadaşlarla 3 litre aldık ama hepsi çöp oldu onun suyunu çok iyi ayarlamak gerekiyor yoksa tadı çok hoş olmuyor.
Hocam kişiye göre değişir biz 1 sene önce şirinceden aldık halen duruyor dolapta. Biraz fazla koyuncada sıkıntı olmuyor.

Son zamanlarda sıcaktan dolayı colayı bıraktım ve teneke halinde didi stoğu yapmaya başladım. Özellikle bergamotlu çok güzel ve günde 5 tane içiyorum bazen. Zararlı mı?

Piyasadaki her türlü marka meşrubat içinde maalesef mısır şurubu - kimyasal tatlandırıcı vb bulunuyor. Birçok meyve suyu diye satılan ürünlerin detaylarını okursanız, meyve özü olmadığını tamamen kimyasal aromalardan olduğunu görebilirsiniz. Hatta süt ürünlerini kıyaslarsanız da içlerindeki süt oranında her geçen yıl azaldığını, gramajı arttırmak için süt yerini dolgu maddeleri kullanıldığını görebilirsiniz. Teorik olarak 10kg süt'den 1kg peynir yapılır ama şu an 4kg süt kullanmadan 1kg peynir nasıl elde ediliyor?

Didi konusu ise, maalesef şahsi görüşüm asitli içecekler kadar zararlı.

Ph değeri yüksek, olabildiğince sert su tüketimine ve bu suyunda çok aşırı soğuk olmamasına dikkat edin. Aşırı soğuk sular ilk içim esnasında rahatlatıcı olsa da şahsen önermiyorum. Dişleriniz ani ısı değişimine uyum sağlamaya çalışacak vücudunuz için pek de hoş bir durum değil.

Evde ayran yapmak en sağlıklı seçim bende, Didi gibi soğuk çay ürünlerde dahi aroma vericiler ve koruyusu stablizör katkılar kullanılmaktadır, ayrıca yoğun şeker tüketimi bir numaralı kanser sebeplerinden.

Didi'yi çok severim. İçerim de sürekli ama yüksek şeker oranından dolayı son zamanlarda az tüketmeye çalışıyorum. En sağlıklısı ev yapımı soğuk çaylar. Ev yapımı meyve suyu vesaire.

Ayranda tuz sıkıntı hocam. Azdan bir şey olmaz ama alışkanlık yapıp içerse oda ödem yapar. Şeker, tuz sıkıntılı şeyler. Bir de zaten genelde evdeki ayranıda marketten alınan yoğurtla yapıyor çoğu. Gidip marketten ayran almaktan farkı kalmıyor.

Saolun hocalarım. Yardımcı olduğunuz için.

Son zamanlarda sıcaktan dolayı colayı bıraktım ve teneke halinde didi stoğu yapmaya başladım. Özellikle bergamotlu çok güzel ve günde 5 tane içiyorum bazen. Zararlı mı?

Hocam şekerli içecekler gerçekten çok zararlı (şekersiz ama tatlandırıcı olanlarda zararlı ama farklı alanda). En iyisi alternatifler bulmak ben maden suyuna pekmez katıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…