Dijital çizim nasıl yapılır?

sarah

Hectopat
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok fakat çizim yapıp kitap yazmak istiyorum. Bana önerilerde bulunabilir misiniz?

Çizim tableti veya çizim grafik tablet önerisi (hangisi daha iyi olur bilmiyorum),
Çizimi yapabileceğim uygulamalar,
Çizim için ücretsiz eğitim gibi konularda bana yardımcı olabilir misiniz?

Ekransız olanlarda el-göz koordinasyonu zaman alır ancak ucuzlar. Tablete uyguladığın basınça göre bilgisayar monitörüne görüntü gelir. İster tabletin uygulanabilir inç oranını monitörle bire bir uygularsın yada mouse mantığı gibi sürüklediğin A noktasından B noktasına vardığında artık uygulayacağın sürükleme işlemi B noktasından başlar. Ayrıca bütçe vermemişsiniz, öneride bulunamam!

Uygulama olarak çok fazla var. Hepsinin ayrı avantajı var diye bilirim. Paint Tool SAI, Krita, Medibang Paint, Clip Studio Paint, GIMP, Firealpaca vs. Hepsinin avantajları ve dezavantajları var. Mesela Clip Studio Paint manga, çizgi roman ve illüstrasyonlar için gayet iyi araçları ve güçlü fırça motoru var. Ancak ücretli ve öğrenmesi zaman alır.

Kurs konusunda bilgim dışında olmasında dolayı birşey diyemem. Ben YouTube üzerinden yabancı kaynaklardan ve uygulama üzerinden pratik yaparak oturtmayı başardım.

Şuanlık bütçem 5-6 k civarında, ama uygun daha iyisi olursa arttırabilirim.

Siz çizim yapıyor musunuz ?

Piyasayı takip etmeyi bırakalı 4 yıl oldu. Ufak araştırma yaparım.

Evet, üniversiteden dolayı ara veriyorum sürekli. Şu an vize sınavlarına hazırlanıyorum.
Benim için çok iyi olur iyi bir tanesine denk gelebilirseniz, çok teşekkür ederim.

Bende çocuk kitapları yazmak istiyorum bakalım.

Hocam fiyatları bayağa artmış. Özellikle ekranı olanlara baktım. Yani tavsiye edebileceğim 7K civarı Veikk VK1200 V2 olabilir. Bundan önce kendiminde deneyimlemiş olduğu XP-Pen artist 12 Pro önerirdim, fiyatı artmış. Veikk benim ilk kullandığım tablet markam. Telefonlardaki Xiaomi gibi geliyor bana. Bakmaya devam ederim. Şuan meşgulüm. Akşam araştırmaya devam ederim.

Çok teşekkür ederim. Bekliyor olacağım. Sınavlarınızda başarılar!

Hocam elimden geldiğince araştırdım. Bütçeniz göz önünde bulundurarak en iyi seçenek Veikk VK1200 V2 dir. Eğer paranızı biriktirip daha iyi bir model isterseniz XP-Pen Artist 12 Pro derim. Ekransız modellere yer vermedim. Sebebi ekransız modellere alışılması daha zor olması ayrıca ekranlı modellerde doğrudan çizim yapabildiğinizden kompleks çizimler için daha iyidir.

Veikk VK1200 V2 => 7.124,05 TL
XP-Pen Artist 12 Pro => 11.525
,00 TL
(1 aralık 2024 tarihindeki fiyatları)​

Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

Peki XP Pen Artist 12 Display Tablet ile arasında ki fark nedir Pro olan daha mı iyi ? Fiyat olarak aynı gibiler.

Son düzenleme:
Peki XP Pen Artist 12 Display Tablet ile arasında ki fark nedir Pro olan daha mı iyi ? Fiyat olarak aynı gibiler.
Renk doğruluğu daha iyi. Pro versiyonu 90% ntcs olması gayet iyi. Bazı avantajları daha var. Pro versiyonunda kalemi daha iyi. 60 derece eğim desteği var. Boyama yaparken avantaj sağlar. Ayrıca kontrast olarakda 1000:1 olması lazım.

Karşılaştırmalara buraya tıklayarak bakabilirsiniz

(Yetersiz bilgi var sitede bu arada)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…