Tat alma dillerdeki sinirlerin(farklı bir adı olabilir) (şu nokta nokta olarak hissettiğimiz şeylerin) yediğimiz şeyin tadına göre dilin farklı bölgelerindeki sinirler tetikleniyor tam gerçek yerlerini hatırlamamakla birlikte örneğin şekerli bir şey yediğimizde sağ tarafın ön tarafında kalan bölümdeki sinirler tetikleniyor ekşide dilimizin ucundakiler tat alma da eğer bilgisayar kullanırken bir aparat yardımıyla dilimizdeki sinirleri tetikleyebilirsek mümkün(şahsen metaverse konusunda bunun olabileceğini düşünüyorum benim çözümüm en basitiydi belki farklı bir çözümler bulunabilir)
Koku alma konusunda ise aynı dilde olduğu gibi burnumuzdaki sinirler(tekrar söylüyorum yanlış söylüyor olabilirim sinir değil de farklı bir adı vardır onun için yanlış ise şimdiden kusura bakmayın
) tetikleyebilecek bir aparat kullanılarak kullanılırsa oda mümkün.
Dokunma konusunda çalışmalar var gibi hatırlıyorum şöyle bir örnek verelim bir eldiven takıyoruz bu eldiveni bilgisayara VR'a bağladıktan sonra uygulama içerisinde bir taş ağaç sünger olduğunu düşünürsek o uygulama kodlanırken taşın, ağacın, süngerin yapılarına göre eldivene gönderilecek bir kodlama yapısı oluşturup bu kod bloğu çalıştığında parmaklarımız ve avuç içindeki sinirlerimiz tetiklenerek nasıl bir maddeye ellediğimiz anlaşabilir.
Not: Daha önceden de söylediğim gibi bilimsel adlarını bilmiyorum o yüzden genel olarak sinir dedim.
Not 2: Şu anda bunlar saçma gelebilir ama ileride olabilecek şeyler bunlar