Dijital Oyun Keyleri Güvenilir mi?

kaplanefe1

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Steam, origin gibi bu tarz sitelerde oyunlar bildiğiniz üzere bana göre pahalı ve bütçem elverişli değil güncel oyunları o sitelerden satın almaya. Fakat Oyunfor, G2A, CDkeys gibi sitelerde dijital key veriyorlar, sistemin nasıl çalıştığını pek bilmiyorum hiç de alışveriş yapmadım, tanıdığım kişilerde yok ne yazık ki. Bu tarz sitelerden alışveriş yapabilir miyiz? Bu sitede need for speed gayet uygun fiyatlı sizce sakıncası var mı? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunfor ve G2A adlı sitelerden alışveriş yaptım. Oyun satın alırken doğru platform için aldığına emin ol yeter. CDkeys'de de güzel fiyatlar bulabilirsin. Takibini yapacaksın almak istediğin oyunların. G2A'dan alırken satıcının güvenilirlik yüzdesine bak. Ek bir ücrete tabii alıcıyı koruma gibi bir sistemi de var G2a'nin.

Aslında cdkeys sitesinden biraz tereddüt ettim. Need for speed oyununu 9 dolar'a satması büyük bir indirim. Acaba kumpas olur mu diyorum key'i bana verir belirli bir zaman sonra oyun origin hesabından falan gidebilir mi ? Eğer siteler güvenilir ve oyunlar daha sonradan hesabımdan silinmezse neden gidip steam veya origin'den alıp daha fazla para veriyim ki.

Bak öncelikle her sitede satın aldığın keyde sıkıntı çıkabilir. Bunun sebebi G2A gibi sitelerde satılan keyler siteye değil senin benim gibi satıcılara ait olması. Önemli olan şey bir sıkıntı yaşadığın zaman aracı olan firmanın sana karşı tutumu ve ne kadar hızlı bir şekilde sana geri dönüş yapacağıdır. Daha önce G2A'de sıkıntı yaşadım oyun satın almama rağmen saçma sapan bir şeyin keyi verildi. Keyi satan arkadaşla bir saat tartışmama rağmen adam haksız olduğunu kabul etmedi. Daha sonra şu G2A shield denilen şeye sahip olmadığım halde G2A devreye girdi ve haklı olduğumu söyleyip paramı iade ederken keyi satan kişiye eksi not bastı. Kısacası key problemli olabilir sorun değil, firma problemli ise o zaman yandın.

Need For Speed PC CD Key, Origin Key - cdkeys.com
Alsam sorun olur mu dersin ? Satıcı ile ilgili bir bilgi göremedim ben.

Alsam sorun olur mu dersin ? Satıcı ile ilgili bir bilgi göremedim ben.

Garanti verebilecek bir yetkiye kimse sahip değil burada. Bahsettiğin site uzun zamandır var olan bir site. Yani yeni kurulmuş bir ortam değil diyebileceğim en fazla şey bu. Sıkıntı yaşarsan mesaj atar derdini anlatırsın sorun olur mu olmaz mı bilmemize imkan yok.

Anladım dostum bilgilendirmen için teşekkür ederim. Arkadaşımla konuşup almayı planlıyorum bir sıkıntım çıkarsa sizlerlede paylaşırım.

Yani oyunu aktifleştirdikten sonra ne gibi bir sorun olabiliyor ki? Sonuçta anahtar tek kullanımlık olduğundan bir hesapta geçerli olması lazım.

Öncelikle sana doğru key satılmamış olabilir. Örnek olarak sen a oyununu satın aldığını zannederken keyi aktif ettiğinde b oyunu çıkar. Yada key aslında çalıntıdır başka bir insanın izni olmadan kredi kartı kullanılarak alınmış ve satılmıştır. Bu durumda parası kullanılan kişi gayet basit bir şekilde bunun peşine düşerek para iadesi alır ve kullanılan key iptal edilir. Bu bahsettiğim iki durumu da G2A üzerinde yaşadım. G2A Steam indirimleri sırasında Steam'den ucuz bir yer değil ufak tefek oyunları alabilirsiniz ama oyuna fazla para verecekseniz Steam'den şaşmamaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…