Dijital piyano, org ve MIDI farkı nedir?

swindlerangel

Hectopat
Daha fazla  
Bayağıdır bir enstruman çalmak istiyorum fakat bu konuda cahil olduğum için piyano, org ve MIDI'nin farkını anlamadım. MIDI anladığım kadarıyla PC bağlantılı fakat benim anlamadığım PC'ye bağlamadan hiç mi kullanamam? Bir de hangisiyle istediğim sesi ve müziği çalabilirim hiçbirini anlamadım. Benim düşündüğüm Arturia Keystep gibi bir tane ama dediğim gibi PC'siz kullanamaz mıyım anlayamadım.

MIDI klavyeleri bilgisayara bağlayıp yazılımlar üzerinden ses alırsınız. Yani mantık olarak normal bilgisayar klavyesinden farklı değildir, müzik yazmaya yarar. Bu şekilde sadece piyano değil yazılımın sunduğu her sesi çalabilirsiniz klavye üzerinde.
Dijital piyanoyu müstakil olarak kullanabilirsiniz, zaten akustik piyano yerine kullanılması için üretiliyorlar.
Org ise biraz daha farklı ve geniş bir konu. Hem MIDI çıkış verip hem kendi bünyesinde ses çıkartabilen son derece profesyonel cihazlar olduğu gibi tabiri caizse düğün çalgısı olarak kullanılan versiyonları da mevcut.

Sizce hangisin almalıyım midi mi org mu midi olarak alesis mini diye bir şey buldum 250 TL'ye veriyor onu almayı düşünüyorum.

Sizce hangisin almalıyım midi mi org mu midi olarak alesis mini diye bir şey buldum 250 TL'ye veriyor onu almayı düşünüyorum.
Piyano çalmayı yeni öğrenecekseniz, 25 tuş (aratınca 25 tuşlu bir model çıkıyor) küçük gelir kanaatindeyim. Ben piyano çalmadığım için hangisi daha mantıklı olur bir fikir veremem. Fakat tuş hissiyatı iyi olan bir modelden başlamanın daha iyi olacağını söyleyebilirim. Belki farklı forumlardan vs. model önerileri alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…