Dijital resim nasıl öğrenilir?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Siz dijital resmi nasıl öğrendiniz? Daha önceden direkt kağıt üzerinde resim falan yapıyordunuz sonra geçtiniz tahminimce. Yazabilirseniz iyi olur yoksa canınınız sağ olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konudan alakasız olacakta siz dijital resmi nasıl öğrendiniz? Daha önceden direkt kağıt üzerinde resim falan yapıyordunuz sonra geçtiniz tahminimce. Yazabilirseniz iyi olur yoksa canınınız sağ olsun.

Önce tabii işin tekniğini kağıtta çözdükten sonra dijitale geçtim. Animasyon işiyle amatör olarak uğraşıyorum. YouTube'dan da aşırı bir şekilde öğretici video tükettim diyebilirim kendimce. Hangi programı kullanacaksan onun videolarını izleyebilirsin, gelişimin için çok çok faydasını görürsün.

Önce tabii işin tekniğini kağıtta çözdükten sonra dijitale geçtim. Animasyon işiyle amatör olarak uğraşıyorum. YouTube'dan da aşırı bir şekilde öğretici video tükettim diyebilirim kendimce. Hangi programı kullanacaksan onun videolarını izleyebilirsin, gelişimin için çok çok faydasını görürsün.

Hayatım oyunlarla geçti 2 yıl önce de bugünkü 2060'lı bilgisayarımı aldım. Sonra dedim oyun koleksiyonu yapayım araya da birkaç uygulama varsa onu da alayım. Aseprite diye pixel art için uygulama gördüm. Yorumlardan birisi de 4K saat oynamıştı onunla arkadaş ekleştik yardım ediyor bana tabii ben resim yaptıkça. Ama işte yani her sektörde olduğu gibi yabancı dil olunca daha fazla tutorial yani daha düzgün kaynak çıkıyor önüne. Teşekkür ederim bunları da boş kalmayayım diye anlatayım dedim sana.

Dijital çizim için Android tablette hangi programları önerirsiniz? Ayrıca hangi eğitimlere bakılmalı? Sıfırdan öğrenmek istiyorum ve çok fazla eğitim var ancak hangisine bakmam gerekir bilemedim.

Tabletim olmadığı için program önermem yanlış olur ama genelllike sketchbook programı kullanılıyor sanırım.
Sıfırdan başlayacaksan önce sürekli kalem kağıt idmanı yapman gerekecek.Youtubet'da istediğin çizimleri yapan(hangi tarzda çizim yapacaksan) 2-3 kanal belirle ve illaki oynatma listeleri vardır o video listesine bakıp kendine takvim programı yapabilirsin ve gelişimin biraz daha hızlı olur.
Bununla birlikte onlarca PDF olarak hazırlanmış çizim kitapları da mevcut.Tabii iki sürekli tekrar etmen de gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı