Dijitsu DJT18000 klima 3+1 180 metrekare eve alınır mı?

Tek klimayla tüm evi soğutamazsın, soğutmaya çalışırsan faturayı çok şişirirsin şişirdiğinle kalır çünkü hava homojen bir şekilde dağılmaz.

Hocam peki bu klimanın yakımı ne kadar olur? Bizde duvarda asılmayuan portatif klima deniyor galiba ondan vardı 1 ay bnoyunca kullandık ve faturanın üstüne çok fazla para geldi bunda tasarruf gibi şeyler var mı? Ayrıca günde kaç saat açarsak faturada çok etki olmaz?

Tasarruf isteniyorsa SEER değeri en az 7 olan bir cihaz almanız lazım, yerli üretimlerin kendini fazla kısamadığı söyleniyor yani klima kendini kısması gerektiği yerde 400 watt'lara kadar geliyor ondan sonra kendini kapatıyor, bu hiç iyi bir şey değil. Normalde iyi bir klima 100-150 watt değerine kadar kendini kısabilmesi gerekiyor. O yüzden ithale yönelmenizde fayda var Midea, Gree, Daikin gibi markalar yani. Günde kaç saat açıp tüketimin ne olacağı tamamen bulunulan bölge, odanın ısı kütlesi, binanın ısı yalıtımına bağlıdır. Mobil klimalar ev için mantıklı cihazlar değiller.

Ben şahsen Gree Fairy 9000 BTU aldım cihaz kendini yeri geliyor 90 Watt'a kadar indiriyor ama ısıtmada aynı yerli markalarda olduğu gibi 400'den sonra kendisini kapatıyormuş, ısıtma için kullanılacaksa önerilmiyor yani.

Tasarruf isteniyorsa seer değeri en az 7 olan bir cihaz almanız lazım, yerli üretimlerin kendini fazla kısamadığı söyleniyor yani klima kendini kısması gerektiği yerde 400 Watt'lara kadar geliyor ondan sonra kendini kapatıyor, bu hiç iyi bir şey değil. Normalde iyi bir klima 100-150 watt değerine kadar kendini kısabilmesi gerekiyor. O yüzden ithale yönelmenizde fayda var midea, GRE'e, daikin gibi markalar yani. Günde kaç saat açıp tüketimin ne olacağı tamamen bulunulan bölge, odanın ısı kütlesi, binanın ısı yalıtımına bağlıdır. Mobil klimalar ev için mantıklı cihazlar değiller.

Hocam şu anda bu dediğim klimanın fiyatı sıfır olarak 30k iyi midir bu? Bu denk geldiği için soruyorum bunu teşekkürler anlatımınız için bu arada.

Hocam şu anda bu dediğim klimanın fiyatı sıfır olarak 30k iyi midir bu? Bu denk geldiği için soruyorum bunu teşekkürler anlatımınız için bu arada.
Maalesef ürün hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ama güvendiğim bir kaynaktan alıntı yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı