Dik duruş korsesi işe yarar mı?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba. Geçmiş konuları okuyarak bu konu hakkında az buz fikir sahibiyim fakat güncel yorumlara da önem veriyorum.

Boyum olurundan uzun. Uzun süre bilgisayar başında oluyorum ve normal hayatta dışarıdan bakınca hafif kamburum çıkıyor.

Kendimi az buz kasıp duruşumu yine düzeltiyorum ama böyle yapınca da sırtım ağrıyor.

Dik duruş korsesi ile destekleyip ekran süremi azaltsam bu hafif kamburluğu kısa vadede atlatabilir miyim sizce?

Bilgisayarda uzun sure is yapmasini bildigin kadar duzenli olarak spor yapman da gerek. Genel olarak mesleklerinden dolayi uzun sure bilgisayar basinda vakit gecirmek zorunda kalanlar sabah erken kalkip yuruyus veya kosu yapmayi tercih ediyorlar. Ama tabii bunu yaparken durusuna da dikkat etmen onemli.

Bilgisayarinin monitorunu iyi bir sekilde konumlandirman lazim. Sandalyene gecip dik bir sekilde otur ve ellerini hafifce one uzat. Ellerinin bulundugu pozisyona klavyeni koy. Daha sonra o dik oturma pozisyonunda dumduz ileriye bak. Tam o baktigin noktaya monitorunun ust cercevesi gelmeli. Bu, en dogru konumlandirma sekli oluyor.

Her 1 saatte 5-10 dk mola vermeyi de ihmal etme. Ayaga kalkip esneme hareketleri yap ve duz zemine sirtustu uzanip durusunu duzlestir.

Sadece ekran sureni degil, masa basi gecirdigin vakti de azalt. Ayaga kalkip egzersiz yapip dolas.

Bende de boyle oluyordu, o dik durus korseleri falan bende hic ise yaramadi. Sadece omuzlari geriye dogru geriyor o kadar. Boynunuz benim gibi yumusak ve esnek ise kafa yine one sarkmaya devam ediyor.

Merhaba. Geçmiş konuları okuyarak bu konu hakkında az buz fikir sahibiyim fakat güncel yorumlara da önem veriyorum.

Boyum olurundan uzun. Uzun süre bilgisayar başında oluyorum ve normal hayatta dışarıdan bakınca hafif kamburum çıkıyor.

Kendimi az buz kasıp duruşumu yine düzeltiyorum ama böyle yapınca da sırtım ağrıyor.

Dik duruş korsesi ile destekleyip ekran süremi azaltsam bu hafif kamburluğu kısa vadede atlatabilir miyim sizce?
Ben de bir aralar çok kamburdum, günde yapılan 20 dakikalık egzersizle bile düzeliyor. Youtubeda bulabilirsin bu egzersizlerden.

İleri düzeyde body building yapan bir arkadaşımla konuşmuştum bunu. Onlardan kullanma, sırt kaslarını tembelleştirir, zarar verir demişti. Aklınıza geldikçe dik pozisyona geçirin kendinizi. Mesela bunu okurken ben yaptım :D. Bir yerden sonra daha sık yapmaya başlıyorsunuz alışkanlık gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı