Dikey geçiş sınavı mantıklı mı?

HikmetE.022043

Hectopat
Daha fazla  
CNC CAD/CAM bölümü son sınıf öğrencisiyim (lise) ve makine mühendisliği düşünüyorum çoğunlukla (yazılım ve bilgisayarda olabilir) ancak AYT konusunda kendime güvenim sıfır. TYT zamanında notlarım gayet iyiydi malum meslek liselerinde AYT görmüyoruz. Matematik 80-88 arasında biyolojiden 95-98 alıyordum, aynı şekilde kimya dersimde fena değildi bir fizik dersine kendimi veremiyordum ama üstüne düşsem yaparım. Aklımda Uludağ Üniversitesi makine bölümü var ama puanlar malum yüksek TYT temelim olduğu için hep tekrarlara devam etmiştim şimdi biraz daha yoğunlaşıp 2 yıllık gitsem sonra DGS yapıp 4 yıllık lisansa geçmem mantıklı olur mu? Biliyorum kontenjan sıkınıtısı olabilir o yüzden Isparta gibi yerleride yazmak aklımda var. Ama ne kadar mantıklı olur bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?

DGS düşünülerek 2 yıllık bölüm yazılması büyük saçmalık diyelim ki adamlar DGS kontenjanını azalttı, açmadı ne yapacaksın? 1 kontenjan için onbinlerce insanlar yine rekabet etmen gerekiyor. AYT yapamayacağını, sınava az kaldığı için yetiştiremeyeceğini düşünüyorsan eski bir Uludağ Üniversitesi mezunu olarak sana şu taktiği vereyim. Git düşük puanlı çevre mühendisliği, tekstil mühendisliği gibi bir bölümü yaz, ilk sene bütün derlerden yüksek not al ve yatay geçiş ile makine mühendisliğine geçiş yap. Hem sadece okul içi öğrenciler için bir kontenjan olduğu için geçişin kolay olur hem de inanılmaz az talep oluyor ilginç bir şekilde kolaylıkla kazanırsın. 4 üzerinden 3 ortalama yapıp geçen tanıdıklarım vardı.Ha tabi bu taktik için 1. dönemde kimya ve İngilizce türev ve fizik 1, ikinci dönem ise İntegral ve fizik 2 üstüne bölüm derslerinden iyi notlar alman gerek ama gerçekten zor değil.

DGS düşünülerek 2 yıllık bölüm yazılması büyük saçmalık diyelim ki adamlar DGS kontenjanını azalttı, açmadı ne yapacaksın? 1 kontenjan için onbinlerce insanlar yine rekabet etmen gerekiyor. AYT yapamayacağını, sınava az kaldığı için yetiştiremeyeceğini düşünüyorsan eski bir Uludağ Üniversitesi mezunu olarak sana şu taktiği vereyim. Git düşük puanlı çevre mühendisliği, tekstil mühendisliği gibi bir bölümü yaz, ilk sene bütün derlerden yüksek not al ve yatay geçiş ile makine mühendisliğine geçiş yap. Hem sadece okul içi öğrenciler için bir kontenjan olduğu için geçişin kolay olur hem de inanılmaz az talep oluyor ilginç bir şekilde kolaylıkla kazanırsın. 4 üzerinden 3 ortalama yapıp geçen tanıdıklarım vardı. Ha tabii bu taktik için 1. dönemde kimya ve İngilizce türev ve fizik 1, ikinci dönem ise integral ve fizik 2 üstüne bölüm derslerinden iyi notlar alman gerek ama gerçekten zor değil.

Doğru söylüyorsunuz hocam. Bunada bir bakayım ben olmadı. Kontejyan sorun olur diye zaten Marmara bölgesini düşünmüyordum bende o bayağı korkutuyor işte diğer taraflarda olmazsa diye.

Hocam bu dediğiniz olayda sınav puanınıda baz alıyorlarmış galiba. @170981

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı